Η επόμενη μεγάλη τάση στο skincare εγγυάται εντυπωσιακά πιο όμορφη επιδερμίδα

Η ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού είναι το νέο skincare trend.

Οι καιρικές μεταβολές, οι καθημερινές συνήθειες, οι ορμονικές αλλαγές, αλλά και το στρες είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν τις ανάγκες της επιδερμίδας. Ύστερα από αρκετά χρόνια πειραματισμών με δραστικά συστατικά, όπως τα ΑΗΑ, τη ρετινόλη και τη βιταμίνη C, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στα basics του skincare, με τη Νο.1 τάση για φέτος να είναι η προστασία του επιδερμικού φραγμού. 

Τι ακριβώς είναι ο επιδερμικός φραγμός;

Διαβάστε Επίσης

Πρόκειται για το τείχος προστασίας που σχηματίζει η τελευταία στιβάδα της επιδερμίδας, η κερατίνη. Στόχος της είναι να εμποδίζει τη διείσδυση επικίνδυνων αλλεργιογόνων και βακτηριδίων, αλλά και να αποτρέπει τη διαδερμική απώλεια νερού. 

Ο επιδερμικός φραγμός μπορεί να αποδυναμωθεί από το έντονο κρύο, τη ζέστη, την υπερβολική χρήση actives, τα σκληρά καθαριστικό και τα χημικά peelings. Η αποδυνάμωσή του μεταφράζεται σε έντονη ξηρότητα, κνησμό, ερυθρότητα και αίσθηση τραβήγματος.

Skin Barrier | Η νέα μεγάλη τάση στο skincare 

Τα προϊόντα περιποίησης φέτος θα είναι πιο ήπια και φιλικά με το δέρμα, στοχεύοντας στην ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού. Τα ceramides (κηραμίδια) θα είναι ένα από τα συστατικά που θα πρωταγωνιστούν στις συνθέσεις των νέων λανσαρισμάτων προϊόντων περιποίησης, καθώς ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό, προσφέρουν ενυδάτωση κι αναζωογόνηση της επιδερμίδας και βελτιώνοντας την ελαστικότητά της. Εξίσου δημοφιλή συστατικά φέτος θα είναι το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη, που προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση και άνεση στην επιδερμίδα. 

Διαβάστε Επίσης

Director's Choice | Τα καλύτερα προϊόντα για ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού

Cera Repair Barrier Cream, Biotherm

Cera Repair Barrier Cream, Biotherm

Η Cera Repair Barrier Cream περιέχει το προβιοτικό κλάσμα Life Plankton™ και επανορθωτικά Βιοκηραμίδια, τα οποία αναπληρώνουν τις φυσικές αποθήκες κηραμιδίων της επιδερμίδας. Έτσι, επανορθώνει τον προστατευτικό φραγμό και τον ενδυναμώνει, ώστε να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την αφυδάτωση και τις εξωτερικές επιθέσεις, καθυστερώντας και προλαμβάνοντας τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Soothing & Barrier Support Serum, The Ordinary (sephora.gr)

Soothing & Barrier Support Serum, The Ordinary (sephora.gr)

Ενισχύοντας τον επιδερμικό φραγμό, ο ορός Soothing & Barrier Support Serum βελτιώνει επίσης την ανομοιόμορφη υφή, εξασφαλίζοντας πιο λεία όψη. Χάρη στη σύνθεσή του, η οποία είναι εμπλουτισμένη με πολλές βιταμίνες, λιπίδια και φυτοτεχνολογίες, αυτός ο ολοκληρωμένος ορός είναι κατάλληλος για κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και για τις ευαίσθητες.

Ultra Facial Advanced Repair Barrier Cream, Kiehl's

Ultra Facial Advanced Repair Barrier Cream, Kiehl's

Ενισχυμένη με την προηγμένη τεχνολογία Advanced Barrier Technology, η οποία μιμείται τα πολλαπλά στρώματα λιπιδίων της επιδερμίδας, η σύνθεση αυτού του balm θρέφει την ξηρή, ταλαιπωρημένη επιδερμίδα και την τραχιά υφή, προσφέροντας απαλή, λεία υφή και υγιή όψη, ενώ παράλληλα επανορθώνει τον προστατευτικό φραγμό.

Bora Barrier Repair Cream, Drunk Elephant (sephora.gr)

Bora Barrier Repair Cream, Drunk Elephant (sephora.gr)

Αυτή η βουτυρένια, εξαιρετικά πλούσια κρέμα λιπιδίων καταπραΰνει ακόμα και την εξαιρετικά ξηρή, ευαίσθητη και εύθραυστη επιδερμίδα, διαποτίζοντάς τη με ένα μείγμα λιπιδίων, κηραμιδίων, φυσικών μεταλλικών στοιχείων και ισχυρών αντιοξειδωτικών ενώσεων. Αυτό το προϊόν περιποίησης εξασφαλίζει ισχυρή, εντατική ενυδάτωση, συσφίγγει την επιδερμίδα και μειώνει την ορατή ερυθρότητα, ενώ παράλληλα αποκαθιστά τον επιδερμικό φραγμό.

Ceramidin Skin Barrier Serum Toner, Dr.Jart (στα φαρμακεία)

Ceramidin Skin Barrier Serum Toner, Dr.Jart (στα φαρμακεία)

Αυτός ο πλούσιος και γαλακτώδης ορός συνδυάζει πολλαπλά βήματα χωρίς να μειώνει τα οφέλη. Εμπλουτισμένος με ceramides και panthenol απαλύνει την αίσθηση του δέρματος κι ενισχύει τον φραγμό του, ενώ παράλληλα το προετοιμάζει για το επόμενο βήμα της περιποίησης.