Ο χορός των αισθήσεων | Τα unisex αρώματα που μπορείτε να μοιραστείτε με τον σύντροφό σας

Οι κοινές αρωματικές προτιμήσεις ενός ζευγαριού ενθαρρύνουν τους κοινούς του στόχους και ισχυροποιούν τον δεσμό του.

Το layering αρωμάτων, δηλαδή ο συνδυασμός διαφορετικών αρωμάτων που αλληλοσυμπληρώνονται, είναι ένα trend που αγαπούν όσοι θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική αύρα. Μια εξατομικευμένη ταυτότητα με την οποία κάνουν την παρουσία τους αισθητή. Το αρωματικό layering αποτελεί, επίσης, ένα είδος mood board, όπου η διάθεση της κάθε ημέρας εκφράζεται μέσα από τις διαφορετικές επιλογές αρωμάτων. Οι συνδυασμοί μπορούν να γίνουν με όλα τα αρώματα και κυρίως με συμπληρωματικά. Όμως, η τελευταία τάση δεν είναι το ήδη γνωστό layering, αλλά το pairing. Με την αυξανόμενη δημιουργία unisex αρωμάτων, τα αρώματα που μπορεί να φορέσει από κοινού ένα ζευγάρι είναι must. Επιπλέον, οι περισσότεροι αρωματοποιοί υποστηρίζουν ότι τα αρώματα δεν έχουν φύλο, έτσι, εκτός από τα επονομαζόμενα ως unisex, ο δρόμος είναι ανοιχτός για την επιλογή κάθε αρώματος από όλους. Η μόνη παράμετρος στην επιλογή αρώματος είναι το συναίσθημα που προκαλεί. Αν τονώνει την αυτοπεποίθηση και σας φτιάχνει τη διάθεση, τότε είναι φτιαγμένο για εσάς. Έτσι, ένα ζευγάρι που το συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα, όπως τα ταξίδια, οι gourmet γεύσεις και η τέχνη, φορώντας το ίδιο άρωμα, ενθαρρύνει τους μοναδικούς του δεσμούς.

Grounded duo

Ο χορός των αισθήσεων | Τα unisex αρώματα που μπορείτε να μοιραστείτε με τον σύντροφό σας

Αυτοπεποίθηση, ενσυναίσθηση και ισορροπία χαρακτηρίζουν το ζευγάρι που φορά ξυλώδη και γήινα αρώματα, όπως το "Purpose" της Amouage και το "Collection Extraordinaire Moonlight Rose" του Van Cleef & Arpels, τα οποία ενισχύουν τα πολύτιμα στοιχεία του χαρακτήρα του. Το "Purpose", με σανταλόξυλο, βετιβέρ, μαύρο και ροζ πιπέρι, suede και σαφράν, δίνει δύναμη και σοφία για την αντιμετώπιση των καθημερινών αντιξοοτήτων. Στο "Moonlight Rose" οι φλοράλ νότες τριαντάφυλλου Βουλγαρίας ισορροπούν ιδανικά με το αισθησιακό πατσουλί και το ροζ πιπέρι εξασφαλίζοντας το αίσθημα της γαλήνης, της οικειότητας αλλά και της άνεσης.

Σοφιστικέ προφίλ

αρώματα

Χαλαρώνει διαβάζοντας βιβλία, παρακολουθεί τις εκθέσεις τέχνης και έχει εκλεπτυσμένο γούστο. Το ζευγάρι αυτό φορά αρώματα με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το "Mixed Emotions" της Byredo διαθέτει νότες δέρματος, βιολέτας και παπύρου, που θυμίζει τη μυρωδιά μιας κλασικής βιβλιοθήκης με δερματόδετους τόμους και βελούδινες μπερζέρες. O συνδυασμός λευκών ανθέων με absolute βανίλιας και βετιβέρ, που διαθέτει το "Capeline" της Yves Saint Laurent Beauty, θυμίζει την αίσθηση ψυχικής ανάτασης μετά από μια έκθεση ζωγραφικής, ενώ το "New Look" του Dior αποκαλύπτει την αγάπη για την υψηλή αισθητική μέσα από τον δυναμικό χαρακτήρα του.

Green Couple

αρώματα

Φυσιολάτρες, τους αρέσει το hiking και οι δραστηριότητες που τους φέρνουν πιο κοντά στη φύση. Αγαπούν την ευωδιά του δάσους μετά τη βροχή, του νοτισμένου γρασιδιού και των φρεσκοκομμένων καρπών. Από την αρωματική τους γκαρνταρόμπα δεν πρέπει να λείπουν το δροσερό "Infusion de Figue" της Prada με νότες σύκου, μαστίχας και γάλβανου και το "H24 Herbes Vibes" του Hèrmes, η νέα φρέσκια, βοτανική εκδοχή του εμβληματικού "H24", που υπογράφει η αρωματοποιός Christine Nagel, η οποία αναπαράγει την ευωδιά της φύσης μετά τη βροχή μέσα από τον συνδυασμό βοτάνων και του μορίου τελευταίας τεχνολογίας Physcool®.

Gourmet lovers

αρώματα

Εκλεπτυσμένες γεύσεις και συνδυασμοί που ικανοποιούν τους γευστικούς τους κάλυκες, λάτρεις των εδεσμάτων που ιντριγκάρουν τους απαιτητικούς ουρανίσκους τους, είναι το ζευγάρι που ενώνεται και επικοινωνεί κατά τη διάρκεια του γεύματος. Νιώθει οικεία με τις γκουρμέ ευωδιές και απολαμβάνει τις γλυκές νότες βανίλιας και μπαχαρικών στον χώρο. Τα αρώματα που πρέπει να επιλέξει είναι εκείνα με συστατικά που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο τραπέζι του, όπως το "Smoking Hot" του Kilian με κανέλα, βανίλια bourbon, πράσινο μήλο και καραμέλα, αλλά και το "Goddess" του Burberry με κακάο, τζίντζερ και τρεις διαφορετικές μορφές βανίλιας.

Travel buddies

αρώματα

Ταξιδεύει συχνά, ανακαλύπτει νέους πολιτισμούς και εξερευνά μαγικά τοπία. Το ζευγάρι αυτό φορά "Armani/Privé Cyprès Pantelleria" της Giorgio Armani Beauty, το οποίο μετουσιώνει τη μεσογειακή αύρα του νησιού Παντελερία. Αποκαλύπτει το ιταλικό του ταμπεραμέντο μέσα από τα εσπεριδοειδή, ενώ το κυπαρίσσι, το βετιβέρ και το πατσουλί αναδεικνύουν τη ζεστή ατμόσφαιρα του νησιού. Το "ParisÉdimbourg "από τη σειρά "Les Eaux de Chanel" της Chanel μας μεταφέρει στη Σκοτία, έναν από τους προορισμούς που λάτρευε η Mademoiselle. Ο ζεστός ξυλώδης χυμός του διαθέτει κυπαρίσσι, κέδρο, λεβάντα, musk και βανίλια. Με έμπνευση τον μύθο του Ικάρου και την Κορσική, την οποία επισκεπτόταν η οικογένεια d’Ornano, το "L’Eau Rêvée d’Ikar" της Sisley περιέχει φιστίκι, μαστίχα και βετιβέρ.