11η Σεπτεμβρίου | Η Jill Biden θυμάται τη μέρα που άλλαξε την Αμερική

"Πριν από είκοσι χρόνια σήμερα, στην κοινή μας εμπειρία σοκ, θλίψης και αποφασιστικότητας, βρήκαμε ενότητα".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Jill Biden, θέλωντας να τιμήσει τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου και να επαναφέρει στη μνήμη μια πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της Αμερικής, προχώρησε σε μια  δήλωση για τα 20 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους.

"Στις 8:46 π.μ. ET, στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, οι αναμνήσεις μας χωρίστηκαν σε "πριν" και "μετά". Εκείνη η στιγμή μας άλλαξε κατά κάποιον τρόπο. Πριν από είκοσι χρόνια σήμερα, στην κοινή εμπειρία σοκ, θλίψης και αποφασιστικότητας, βρήκαμε ενότητα. Στηριχτήκαμε ο ένας στον άλλον, συνειδητοποιώντας ότι είμαστε πιο δυνατοί μαζί παρά χωριστά. Τα συναισθήματά μας δεν ακολουθούν ποτέ μια ευθεία γραμμή. Ωστόσο, καθώς θυμόμαστε όλα αυτά που χάσαμε εξαιτίας των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και σκεφτόμαστε τον κόσμο που άλλαξε από τότε, ας τιμήσουμε τη ζωή και τις κληρονομιές τους, προσεγγίζοντας ο ένας τον άλλον ενωμένοι, αναγνωρίζοντας ότι οι ομοιότητες μας είναι άπειρες και οι διαφορές μας πολύτιμες", δήλωσε χαρακτηριστικά η Jill Biden.

H Jill Biden θυμάται πώς έζησε εκείνη την ημέρα: η 11η Σεπτεμβρίου του 2001 ξεκίνησε, όπως κάθε άλλη μέρα. Ήταν ένα ήσυχο πρωινό, το οποίο θυμάται πως είχε βγει από το σπίτι για το καθιερωμένο πρωινό περπάτημα. Ο σύζυγός της Joe Biden - τότε ήταν γερουσιαστής του Delaware - πήγαινε στην Ουάσιγκτον και η κόρη τους Ashley ήταν ήδη στο κολέγιο. Έπειτα από την πρωινή γυμναστική, ετοιμαζόταν να δώσει μάθημα αγγλικών στο Delaware Technical Community College όταν είδε για πρώτη φορά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, που τους ενημέρωνε ότι ένα αεροπλάνο συνετρίβη στον Βόρειο Πύργο του World Trade Center. "Ω, Θεέ μου,  Ω Θεέ μου", είπε και ξεκίνησε να κλαίει, όταν πληροφορήθηκε και για το χτύπημα στον δεύτερο Πύργο. Λίγες στιγμές αργότερα, η Jill Biden αναζήτησε τη μικρότερη αδερφή της, Bonnie, η οποία ήταν αεροσυνοδός και γνώριζε τα περισσότερα μέλη του πληρώματος στην πτήση United που συνετρίβη.

Με τη σειρά του, ο σύζυγός και Πρόεδρος τον ΗΠΑ, Joe Biden, μέσα από ένα διάγγελμα για την τραγική αυτή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, ανέφερε μεταξύ άλλων "Τιμούμε όλους εκείνους που ρίσκαραν και έδωσαν τη ζωή τους σε λίγα λεπτά, ώρες, μήνες και χρόνια μετά. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα πολύ δύσκολο είτε είναι η πρώτη χρονιά είτε η 20η χρονιά μετά το χτύπημα. Ανεξάρτητα από το πόσος χρόνος έχει περάσει, αυτές οι αναμνήσεις σας φέρνουν οδυνηρά πίσω σαν να πήρατε τα νέα πριν από λίγες ημέρες. Έτσι, αυτή την ημέρα, εγώ και η Jill σας κρατάμε κοντά στην καρδιά μας και σας στέλνουμε την αγάπη μας", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Biden.