Δέκα σημαντικοί άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή το 2019

Ο κόσμος του θεάματος και όχι μόνο αποχαιρέτισε σπουδαίες φυσιογνωμίες τη χρονιά που φεύγει.

HARPER'S BAZAAR TEAM
Ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές στην ιστορία της μόδας, η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε Νόμπελ λογοτεχνίας, ένας ηθοποιός που σημάδεψε την εφηβεία μας. Όλοι αυτοί αλλά και πολλοί ακόμα έφυγαν από τη ζωή το 2019. Λίγο πριν μπει το 2020, θυμόμαστε τις σημαντικές φυσιογνωμίες που ο κόσμος αποχαιρέτισε για πάντα κατά τη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει. 
Carol Channing

Carol Channing

H ηθοποιός και τραγουδίστρια που έγινε γνωστή μέσα από τα μιούζικαλ Gentlemen Prefer Blondes και Hello, Dolly! έφυγε από τη ζωή στις 15 Ιανουαρίου σε ηλικία 97 ετών. Η ηθοποιός ήταν υποφήφια και για Χρυσή Σφαίρα Β' Γυναικείου ρόλου το 1967 για την ταινία Thoroughly Modern Millie.

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Ο Karl Lagerfeld ήταν αστείρευτα δημιουργικός άνθρωπος. Κάθε χρόνο φρόντιζε να επιμεληθεί συλλογές για Fendi, Chanel και το προσωπικό του label, φωτογράφιζε καμπάνιες και διοργάνωνε shows που κάθε σεζόν κατάφερναν να μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Γεμάτος ενέργεια, έδειχνε ακούραστος, σχεδόν σαν μικρό παιδί και έτσι ο θάνατός του ήταν μια πολύ ξαφνική και απρόσμενη είδηση, παρά τα 85 του χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου. 

Keith Flint

Keith Flint

O Keith Flint πιθανόν αυτοκτόνησε στις 4 Μαρτίου σε ηλικία 49 ετών. Ο frontman των Prodigy ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της ηλεκτρονικής dance σκηνής και με τα Firestarter και Breathe κατάφερε να ανέβει στο νούμερο 1 των βρετανικών charts για πολλές εβδομάδες, το 1996. Το στιλ του επηρέασε ιδιαίτερα τη μόδα και μάλιστα μετά το θάνατό του, η Donatella Versace σχεδίασε μία ολόκληρη ανδρική συλλογή επηρεασμένη από την αισθητική του για το καλοκαίρι του 2020, την οποία παρουσίασε στην ανδρική Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. 

Luke Perry

Luke Perry

O Dylan McKay του Beverly Hills, 90210 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών στις 4 Μαρτίου μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Doris Day

Doris Day

Το ίδρυμα Doris Day Animal Foundation επιβεβαίωσε την είδηση ότι η Doris Day έφυγε στις 13 Μαΐου σε ηλικία 97 ετών. Ήταν ένα από τα τελευταία αστέρια της Golden Age του Hollywood και, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τον τελευταίο καιρό έπασχε από πνευμονία. 

Gloria Vanderbilt

Gloria Vanderbilt

Καλλιτέχνις, ηθοποιός, συγγραφέας, σχεδιάστρια. Η Αμερικανίδα socialité Gloria Vanderbilt, μία από τις πιο επιδραστικές φυσιογνωμίες για την αμερικανική μόδα και όχι μόνο, έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιουνίου σε ηλικία 95 ετών. Υπήρξε ένα πραγματικό it-girl "before it was cool" ενώ το θάνατό της επιβεβαίωσε ο γιος της, Anderson Cooper στην εκπομπή του στην τηλεόραση. 

Toni Morrison

Toni Morrison

H Toni Morrison πέθανε σε ηλικία 88 ετών στις 6 Αυγούστου. Η συγγραφέας ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που βραβεύτηκε με Νόμπελ, ενώ κέρδισε και Pulitzer για το μυθιστόρημα Beloved.

Peter Lindbergh

Peter Lindbergh

Στις 4 Σεπτεμβρίου η οικογένεια του Peter Lindbergh ανακοίνωσε ότι ο γνωστός φωτογράφος και επί σειρά ετών συνεργάτης του Harper’s Bazaar έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Οι ασπρόμαυρες, κινηματογραφικές εικόνες του και η δημιουργική αισθητική του, επηρέασαν τη φωτογραφία μόδας συνολικά, ενώ ήταν και ένας από τους ανθρώπους στον οποίο οφείλεται η άνοδος των supermodels.

Jacques Chirac

Jacques Chirac

Στις 26 Σεπτεμβρίου και σε ηλικία 86 ετών πέθανε ο Jacques Chirac. Ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος υπήρξε και πρωθυπουργός της Γαλλίας αλλά και δήμαρχος του Παρισιού, ενώ μεταξύ άλλων, θα μείνει στην ιστορία γιατί ήταν και ένας από τους ηγέτες που αντιτάχθηκε στον πόλεμο στο Ιράκ το 2003. "Ο πόλεμος είναι πάντα απόδειξη αποτυχίας. Είναι πάντα η χειρότερη λύση γιατί φέρνει θάνατο και δυστυχία" είχε πει. 

Marie Fredriksson

Marie Fredriksson

Η μοναδική φωνή της Marie Fredriksson δεν θα ακουστεί ποτέ ξανά ζωντανά καθώς η τραγουδίστρια των Roxette έφυγε από τη ζωή στις 9 Δεκεμβρίου σε ηλικία 69 ετών.