Ο λόγος της Michelle Williams δεν είχε να κάνει με τα τυπικά ευχαριστώ

Η ηθοποιός κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της και μίλησε για τη δύναμη των γυναικών.

Όταν η Michelle Williams σηκώθηκε να λάβει τη Χρυσή Σφαίρα για το ρόλο της, αντί να βγάλει ένα λόγο από τυπικά "ευχαριστώ" αφιέρωσε το χρόνο που της αναλογούσε να μιλήσει για τη δύναμη των γυναικών. 

Η ηθοποιός κέρδισε το βραβείο για το ρόλο της Gwen Verdon και η καλύτερή της φίλη, Busy Phillips τη χειροκρότησε όσο κανείς, όσο έβγαζε λόγο. Η ομιλία της είχε έντονα πολιτική χροιά και αναφέρθηκε στο διαρκή αγώνα των γυναικών για τα δικαιώματά τους, τις επιλογές και το σώμα τους, ακόμα και το 2020. 

Ο λόγος της Michelle Williams δεν είχε να κάνει με τα τυπικά ευχαριστώ

"Όταν δίνεις αυτό στα χέρια κάποιου αναγνωρίζεις τις επιλογές που έκανε σαν ηθοποιός, στιγμή στιγμή, σκηνή σκηνή, μέρα με τη μέρα. Παράλληλα αναγνωρίζεις τις επιλογές που έκανε σαν άνθρωπος, την εκπαίδευσή του, τις ώρες που ξόδεψε" είπε η Williams. "Είμαι ευγνώμων για την αναγνώριση των επιλογών μου, και είμαι χαρούμενη που ζω σε μια κοινωνία που η επιλογή υπάρχει, γιατί σαν γυναίκες και σαν κορίτσια, στο σώμα μας μπορεί να συμβούν πράγματα που δεν έχουμε επιλέξει".

Επιπλέον μίλησε για το πώς το δικαίωμά της στην επιλογή στην προσωπική της ζωή, σαν μητέρα και σαν σύζυγος, αντικατοπτρίστηκε στα μεγάλα βήματα που έκανε στην καριέρα της. 

"Προσπάθησα πολύ να κάνω τη ζωή μου όπως θέλω, και να μην είμαι έρμαιο όλων αυτών που μου έχουν συμβεί. Τώρα που κοιτάζω πίσω για το πώς έγραψα ξανά την ιστορία μου, κάποιες φορές ήμουν βιαστική κάποιες φορές σχολαστική και ακριβής, όμως το έκανα εγώ, και δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει αν δεν είχα το δικαίωμα στην επιλογή σαν γυναίκα" συνέχισε. "Επέλεξα για το πότε θα κάνω παιδιά και με ποιον, γνωρίζοντας ότι κάθε επιλογή μου θα επηρεάσει τα παιδιά μου. Τώρα ξέρω τις επιλογές μου, και μπορεί να είναι διαφορετικές από τις δικές σας, όμως δόξα τω Θεώ, σε όποιον και αν πιστεύετε, ζούμε σε μια χώρα που έχει χτιστεί με την αρχή του ότι είμαι ελεύθερη να έχω πίστη όπου θέλω και εσείς το ίδιο". 

Ηθοποιοί όπως οι Charlize Theron, Margot Robbie και Reese Witherspoon έγνεφαν ότι συμφωνούν κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Williams, μιας και όλα έλεγε είχαν ιδιαίτερη σημασία για τις γυναίκες. Με αυτόν τον τρόπο τόνισαν και τη δύναμη αλλά και την επιρροή που πρόκειται να έχουν οι γυναίκες στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ που θα γίνουν φέτος. 

"Έτσι, γυναίκες από 18 έως 118, όταν έρθει η ώρα να ψηφίσετε, κάντε το με βάση το δικό σας συμφέρον. Αυτό κάνουν οι άνδρες εδώ και χρόνια, γι’ αυτό ο κόσμος τους μοιάζει τόσο πολύ" κατέληξε η Williams. "Μην ξεχνάτε όμως, είμαστε το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα σ’ αυτή τη χώρα, ας τον κάνουμε να μοιάζει με εμάς”.