Η Amal Clooney ασκεί κριτική στον Donald Trump

Η Clooney δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υπεύθυνος για την αρνητική γλώσσα που χρησιμοποιείται για τους δημοσιογράφους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Amal Clooney κατηγορεί τον Donald Trump για τους αρνητικούς όρους που χρησιμοποιούνται από τους αυταρχικούς ηγέτες ανά τον κόσμο για να περιγράψουν τους δημοσιογράφους. Τα σχόλιά της έρχονται ως μέρος της εκστρατείας της για την εξάλειψη της λογοκρισίας στα Μέσα ενημέρωσης.

"Μέρος της γλώσσας που χρησιμοποιείται προς τους δημοσιογράφους από αυταρχικούς ηγέτες είναι εμπνευσμένη από τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ", είπε στην Guardian.

Ο Trump αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κριτική για την πολιτική ή τις πράξεις τους ως  "ψεύτικες ειδήσεις" και έχει περιγράψει τους δημοσιογράφους ως "ανέντιμους, τρομερούς ανθρώπους" και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως "εχθρό του λαού". Για την αντιμετώπιση της καταστολής των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η Clooney πρότεινε κυρώσεις εναντίον ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών, καθώς καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση.

Δεν στοχοποιούνται οι χώρες - η εστίαση γίνεται μεμονωμένα σε άτομα, από υπουργούς μέχρι εισαγγελείς, που φυλακίζουν δημοσιογράφους, κλείνουν το διαδίκτυο ή απειλούν δημοσιογράφους εν γένει. "Εάν οι ηγέτες του κόσμου γίνουν όλο και πιο ενωμένοι και πιο καινοτόμοι στην εξεύρεση τρόπων για να σιωπήσουν τον Τύπο, δεν πρέπει εμείς ως υπερασπιστές του Τύπου να κάνουμε το ίδιο", ανέφερε η Clooney, περιγράφοντας το θέμα ως "τη σιωπή των δημοκρατιών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ