Η Chiara Ferragni συγκεντρώνει πάνω από 3 εκ. για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

"Σε αυτή την πραγματική δύσκολη ώρα για τη χώρα, κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις κοινότητές μας".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Ιταλίδα influencer Chiara Ferragni και ο σύζυγός της Fedez έχουν καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομύρια ευρώ για να βοηθήσουν στη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ιταλία, μέσα από την καμπάνια Go Fund Me

Το ζευγάρι δώρισε επίσης 100 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να αγοραστούν καινούργια κρεβάτια στο νοσοκομείο San Raffaele που βρίσκεται στο Μιλάνο. "Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους στην Ιταλία αλλά και στο εξωτερικό για την κρίση του κορωνοϊού που μας επηρεάζει όλους" είπαν σε δήλωσή τους όπως αναφέρει το WWD.

Το project συντονίστηκε με τον καθηγητή Alberto Zangrillio, Επικεφαλής του καρδιαγγειακού και γενικού τμήματος εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου στο Μιλάνο. "Αυτή είναι μια σημαντική συμβολή, την οποία εκτιμούμε τρομερά και ελπίζουμε ότι μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς" σημειώνει ο Zangrillo.

Η Ferragni χρησιμοποιεί τα social media της για να ενημερώσει τους followers της για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρας της αλλά και για να προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις. Η Ιταλίδα influencer τονίζει τη σημασία της πρόληψης, ενώ δε δίστασε μάλιστα να ζητήσει από celebrities με ιδιαίτερη "δύναμη" στα social media, όπως η Kendall Jenner, να μη διαδίδουν λάθος μηνύματα και να χρησιμοποιήσουν το βήμα που τους δίνεται ώστε να ευαισθητοποιήσουν τους followers τους. 

"Σε αυτή την πραγματική δύσκολη ώρα για τη χώρα, κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις κοινότητές μας" αναφέρει η σελίδα Go Fund Me. "Οι γιατροί και οι επιστήμονες κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά και θα θέλαμε να τους βοηθήσουμε".