Το ίδρυμα της Rihanna προσφέρει 5 εκ. δολάρια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Ο οργανισμός σχεδιάζει να "βοηθήσει τους πιο ευάλωτους στις ΗΠΑ, την Καραϊβική και την Αφρική να προετοιμαστούν για αυτό που πρόκειται να έρθει".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Rihanna συμβάλλει με τη σειρά της στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών celebrities. Η φιλανθρωπική οργάνωση της τραγουδίστριας, Clara Lionel Foundation, δώρισε 5 εκ. δολάρια για να ενισχύσει τη μάχη ενάντια του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Το CLF στηρίζει όσους δουλεύουν στην πρώτη γραμμή αυτής της καταστροφής, ειδικά εκείνους που επικεντρώνονται στην προστασία και την εξυπηρέτηση περιθωριοποιημένων κοινοτήτων - βοηθώντας τους πιο ευάλωτους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Καραϊβική και την Αφρική να προετοιμαστούν για αυτό που πρόκειται να έρθει" αναφέρει το ίδρυμα σε δήλωσή του, σύμφωνα με το περιοδικό People.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γενναιόδωρη δωρεά θα ενισχύσει οργανισμούς όπως Feeding America, Direct Relief, Partners in Health, την International Rescue Committee και το COVID-19 Solidarity Response Fund του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η Rihanna και το ίδρυμά της θα επιδιώξουν επίσης να βοηθήσουν τις τοπικές τράπεζες τροφίμων να εξυπηρετήσουν κοινότητες σε κίνδυνο και τους ηλικιωμένους στις Ηνωμένες Πολιτείες, να επιταχύνει τις προσπάθειες δοκιμών σε χώρες όπως η Αϊτή και το Μαλάουι και να προσφέρει εξοπλισμό προστασίας για τους εργαζόμενους ιατρικών και διαγνωστικών εργαστηρίων που εργάζονται για να βρουν το εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού.