Γιατί όλος ο πλανήτης μιλάει για τον Άνταμ Ντράιβερ

Οκτώ χρόνια πριν από την υποψηφιότητά του για Όσκαρ ερμηνείας στην "Ιστορία γάμου", είχε δεσπόσει οπτικά και ερμηνευτικά υπεράνω όλων στη τηλεοπτική σειρά "Girls".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η τηλεοπτική σειρά "Girls" της Λένα Ντάναμ, που όταν πρωτοξεκίνησε να προβάλλεται το 2012 είχε παρομοιαστεί με το "Sex and the city" χαρίζοντας στη δημιουργό-πρωταγωνίστριά της τον τίτλο "κορίτσι-θαύμα", άφησε μια αναπάντεχη παρακαταθήκη: Μας έφερε για πρώτη φορά σε επαφή με την υποκριτική αλλά και την αλλόκοτη όψη του Άνταμ Ντράιβερ, του αγοριού της κεντρικής ηρωίδας, της "Χάνα". Η πανύψηλη, πλατιά φιγούρα του, με τη μεγάλη μύτη και τα σαρκώδη χείλη, δέσποσε υπεράνω σύσσωμου του καστ, οπτικά και ερμηνευτικά, ανοίγοντάς του τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη.

Οκτώ χρόνια μετά, όποια κινηματογραφική πέτρα κι αν σηκώσουμε τον Άνταμ Ντράιβερ θα βρούμε, χωρίς ωστόσο εκείνος να προδίδει σε καμία περίπτωση οποιοδήποτε σημάδι κόπωσης, φθοράς, επαγγελματικής ξεπέτας. Τον βλέπουμε στην ταινία του Τζάρμους με τα ζόμπι "The Dead Don’t Die", στο νέο φιλμ της καινούριας τριλογίας "Star Wars" ως τον "κακό" "Κάιλο Ρεν" - έναν ρόλο που τον έκανε γνωστό στο ευρύτερο κοινό - και φυσικά στο πλάι της Σκάρλετ Γιόχανσον στην "Ιστορία γάμου", την ταινία του Νόα Μπάουμπαχ που χάρισε στον Ντράιβερ ένα Βραβείο Γκόθαμ Α’ Ανδρικού Ρόλου και μία ακόμα υποψηφιότητα στην ίδια κατηγορία στα Όσκαρ. (Την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ την είχε αποσπάσει το 2018, για την ερμηνεία ενός Εβραίου ντετέκτιβ που προσπαθούσε να εισχωρήσει στην Κου Κλουξ Κλαν, στο "BlacKkKlansman" του Σπάικ Λι.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον Μπάουμπαχ έχει την πιο τακτική και θερμή συνεργασία, σύμφωνα με ένα αφιέρωμα που έκαναν πρόσφατα οι New York Times στον Άνταμ Ντράιβερ. Όταν ο σκηνοθέτης τον είχε πρωτοανακαλύψει στο "Frances Ha", έναν ύμνο στους millennials που επιμένουν να κυνηγούν τα όνειρά τους, είχε ερωτευτεί -σύμφωνα με τον αρθρογράφο των New York Times Kyle Buchanan- τον τρόπο με τον οποίο ο Ντράιβερ "κατάφερνε να εμφυσήσει αναπάντεχα ζωή στις ατάκες του". "Υπάρχει ένα ωραίο ρητό για την ποίηση, ότι σού επιστρέφει τις δικές σου σκέψεις με ένα επιπρόσθετο μεγαλείο" σχολιάζει σήμερα ο Μπάουμπαχ. "Έτσι είναι η συνεργασία με τον Άνταμ: Αποπνέει οικειότητα και ταυτόχρονα είναι γεμάτη εκπλήξεις".

Διαβάστε τη συνέχεια στο womantoc.gr