Έφυγε από τη ζωή η κόρη του Nelson Mandela

Η Zindzi Mandela ήταν 59 ετών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Ζindzi Mandela, πρέσβειρα της Νοτίου Αφρικής στη Δανία και κόρη της Winnie και του Nelson Mandela, του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής και αγωνιστή του κινήματος κατά του Απαρτχάιντ, πέθανε σε ηλικία 59 ετών, όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νοτίου Αφρικής.

Σύμφωνα με το CNN, η υπουργός Διεθνών Σχέσεων Naledi Pandor δήλωσε: "Τη Zindzi δεν θα τη θυμόμαστε μόνο ως κόρη των ηρώων του αγώνα μας, του πατέρα Nelson και της μητέρας Winnie Mandela, αλλά ως μια ηρωίδα από μόνη της. Υπηρέτησε πολύ καλά τη Νότιο Αφρική."

Έφυγε από τη ζωή η κόρη του Nelson Mandela
Ο Nelson Mandela με την κόρη του την ημέρα του γάμου της

Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι η Ζindzi πέθανε σε νοσοκομείο στο Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά τα αίτια του θανάτου της παραμένουν ακόμα άγνωστα. Η κόρη του Nelson Mandela έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά: Zwelabo, Zondwa, Bambatha και Zoleka Mandela.

Σε μια δήλωση, το Nelson Mandela Foundation αναφέρθηκε στην κληρονομιά της, "Θα θυμόμαστε την Zindzi για εξαιρετική ζωή, που χαρακτηρίζεται από πολλές εικονικές στιγμές. Τα χρόνια που πέρασε εξόριστη με τη μαμά Winnie Madikizela-Mandela στη μικρή πόλη Brandfort. Εκείνη την καλοκαιρινή μέρα τον Φεβρουάριο του 1985 στο Jabulani Stadium, όταν διάβασε μπροστά σε όλο τον κόσμο την απορριπτική επιστολή του πατέρα της προς τον πρόεδρο Botha για την υπό όρους απελευθέρωσή του από τη φυλακή. Το δικό της θαρραλέο έργο της σε υπόγειες δομές. Τη δημόσια υπηρεσία ως πρέσβειρα της Νοτίου Αφρικής στη Δανία. Θα την θυμόμαστε επίσης ως μια μοναδική ψυχή. "