Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας παντρεύτηκε τον ποδοσφαιριστή Markus Raikkonen

Ο γάμος έγινε στην πρωθυπουργική κατοικία, με 40 καλεσμένους.

Το περασμένο Σάββατο η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin παντρεύτηκε τον επί 16 χρόνια σύντροφό της, το γνωστό πρώην ποδοσφαιριστή, Markus Raikkonen.

Την επόμενη μέρα ανέβασε η ίδια μια φωτογραφία από την τελετή στο Instagram, γράφοντας: "Χθες είπαμε ο ένας στον άλλο "I do”. Είμαι χαρούμενη και ευγνώμων που μοιράζομαι τη ζωή μου με τον άντρα που αγαπώ. Έχουμε δει και βιώσει πολλά μαζί, μοιραστήκαμε χαρές και λύπες και υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλον στις δυσκολίες... Είμαστε μαζί από πολύ νέοι, μεγαλώσαμε μαζί και μεγαλώνουμε μαζί την αγαπημένη μας κόρη. Ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους, είσαι ο ιδανικός για μένα. Σε ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου". Η νύφη φορούσε ένα λιτό off white φόρεμα με μακριά μανίκια κι ο γαμπρός μαύρο σμόκιν. 

Η Sanna Marin που είναι βουλευτής από το 2015 έγινε πρωθυπουργός της χώρας της το Δεκέμβριο κι ήταν εκείνη τη στιγμή η νεότερη επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο. Ως πρωθυπουργός έχει εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να προωθήσει ρυθμίσεις που προάγουν την ισότητα των φύλων και την αύξηση των γεννήσεων στη Φινλανδία, όπως η εξίσωση της γονικής άδειας για άντρες και γυναίκες που ανακοίνωσε πρόσφατα. Η ίδια μεγάλωσε σε μια οικογένεια με δύο μητέρες και έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι για χρόνια ένιωθε "αόρατη" επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει ανοιχτά για την ασυνήθιστη οικογένειά της.

Το ζευγάρι έχει μια κόρη της Emma Amalia Marin, 2,5 ετών. Η νεαρή πολιτικός έχει δημοσιοποιήσει κι άλλες φορές προσωπικές της στιγμές στο Instagram, όπως φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη της και το θηλασμό.

Πηγή: Madamefigaro.gr