Το μήνυμα της Felicity Jones για τη Ruth Bader Ginsburg

Η ηθοποιός πρωταγωνίστησε ως Ginsburg στη βιογραφική ταινία του 2018 "On the Basis of Sex".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ruth Bader Ginsburg έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών και η ηθοποιός που την υποδύθηκε σε ταινία απέτισε φόρο τιμής σε εκείνη.

Η Felicity Jones πρωταγωνίστησε ως Ginsburg στη βιογραφική ταινία του 2018 "On the Basis of Sex" που έχει θέμα την πορεία της ως μία από τις λίγες γυναίκες φοιτήτριες νομικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και τις υποθέσεις - ορόσημα που υποστήριξε δικαστικά ως νεαρή δικηγόρος. Η ταινία καλύπτει κυρίως το πρώτο μέρος της νομικής σταδιοδρομίας της Ginsburg, εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό σε υπόθεση που αφορούσε διακρίσεις λόγω φύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Ruth Bader Ginsburg μας έδωσε ελπίδα, μια δημόσια προσωπικότητα που υπερασπίστηκε την ακεραιότητα και τη δικαιοσύνη" αναφέρει η Felicity Jones σε δήλωσή της. "Θα μας λείψει όχι μόνο ως φωτεινός φάρος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά και για το ευφυές πνεύμα της και τον εξαιρετικό ανθρωπισμό της. Μας δίδαξε τόσα πολλά. Θα μας λείψει πολύ" σημειώνει.

Το 2018, η Jones είχε εκφράσει σε συνέντευξή της στο Vanity Fair τον θαυμασμό της για τη γυναίκα που ενσάρκωσε στη μεγάλη οθόνη. "Ήταν μια ενδιαφέρουσα διαδικασία να υποδύεσαι κάποια που θαυμάζεις βαθιά, αλλά φυσικά, μέρος της δουλειάς μου είναι να ανακαλύψω την ανθρώπινη πλευρά" είχε δηλώσει η Αγγλίδα ηθοποιός στο CNN εκείνη την εποχή. Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο πέρασε χρόνο με την Ginsburg στο σπίτι της και όπως δήλωσε, είδε από κοντά την προσήλωσή της στη δουλειά της.

Η Ruth Bader Ginsburg ή RBG όπως την ανέφεραν συχνά, υπηρέτησε στο δικαστήριο για περισσότερα από 27 χρόνια από τότε που την διόρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton το 1993. Ήταν μια εμβληματική εικόνα της φιλελεύθερης πτέρυγας του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ γνωστή για τον ακλόνητο αγώνα της για τα δικαιώματα των γυναικών και την κοινωνική δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: madamefigaro.gr