Η συμβουλή της Michelle Obama σε όλες τις γυναίκες

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μοιράζεται το μεγαλύτερο μάθημα που έχει πάρει από το γάμο της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Michelle Obama μίλησε ανοιχτά για όλα όσα έχει μάθει μέσα από το γάμο της με τον Barack Obama, κατά τη διάρκεια συνέντευξή της με την Oprah Winfrey.

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για το γάμο, έτσι όπως είναι πραγματικά, με τις καλές και τις κακές του στιγμές και συμβούλευσε τις γυναίκες να μη στηρίζουν την ευτυχία τους στο σύντροφό τους. "Αυτό είναι που προσπαθώ να πω στους νέους", εξηγεί. "Ο γάμος είναι δύσκολος, το να μεγαλώνεις μια οικογένεια μαζί είναι δύσκολο πράγμα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 56χρονη πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εξήγησε πως το γεγονός ότι η σχέση της με τον Barack βασίστηκε σε μια δυνατή φιλία έχει συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του γάμου τους. "Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Αλλά τώρα πέρασαν και μπορώ να τον κοιτάξω και να αναγνωρίσω το σύζυγό μου. Είναι ακόμα ο άνδρας τον οποίο ερωτεύτηκα", λέει.

Celebrities Obama

Όπως πολλά ζευγάρια έτσι και οι Obamas πήγαν σε ψυχολόγο για να λύσουν τα προβλήματα της σχέσης τους, κάτι το οποίο συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. "Μερικές φορές χρειάζεσαι ένα αντικειμενικό πρόσωπο να σε ακούσει", συμβουλεύει.

"Μού έμαθε πως εγώ είμαι υπεύθυνη για την ευτυχία μου. Δεν παντρεύτηκα τον Barack για να με κάνει χαρούμενη. Κανείς δεν μπορεί να κάνει εμένα χαρούμενη", λέει. Στη συνέχεια, εξήγησε στο πόσο σημαντικό είναι ο καθένας να βάζει πρώτα τη δική του ευτυχία και μετά των άλλων. "Για να κάνω τον εαυτό μου χαρούμενο, έπρεπε να σταματήσω να επικεντρώνω την προσοχή μου σε αυτά που δεν θα έκανε εκείνος και να ξεκινήσω να σκέφτομαι πώς θα δημιουργήσω τη ζωή που θέλω για τον εαυτό μου με ή χωρίς τον Barack", εξηγεί. "Όσο περισσότερο κατάφερνα να ορίσω τον εαυτό μου, τόσο καλύτερα ήμουν μέσα στη σχέση", καταλήγει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ