Πρίγκιπας William | Καταγγέλλει ρατσιστικές συμπεριφορές σε ποδόσφαιρο και social media

"Η ρατσιστική επίθεση είναι απεχθής και θα πρέπει να σταματήσει τώρα".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε μία σπάνια κίνηση προέβη ο πρίγκιπας William, ο οποίος καταγγέλλει ρατσιστικές επιθέσεις στο ποδόσφαιρο και social media ανάμεσα σε fans του αθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο δούκας του Cambridge έγραψε στο twitter πως "Η ρατσιστική κακοποίηση, είτε στο γήπεδο, στις εξέδρες, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι απεχθής και πρέπει να σταματήσει τώρα.

Όλοι έχουμε την ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου ο ρατσισμός δεν θα γίνεται ανεκτός και εκείνοι που επιλέγουν να εξαπλώσουν το μίσος πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Αυτή η ευθύνη επεκτείνεται στις πλατφόρμες όπου πραγματοποιείται τώρα μεγάλο μέρος αυτής της δραστηριότητας. Επαινώ όλους αυτούς τους παίκτες, τους φιλάθλους, τους συλλόγους και τους οργανισμούς που συνεχίζουν να φωνάζουν και να καταδικάζουν αυτήν την κακοποίηση”.

Εκτός από διάδοχος του θρόνου, από το 2006 μέχρι σήμερα, ο πρίγκιπας William είναι επίσης πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και αυτός ήταν ο λόγος που τον έκανε να καταγγείλει τέτοιου είδους συμπεριφορές κατά των παικτών. Μία ακόμα αφορμή για αυτή τη δήλωση του πρίγκιπα William ήταν η ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο ποδοσφαιριστής της Manchester United, Marcus Rashford σε πρόσφατο αγώνα της ομάδας. Ο αθλητής σχολίασε μάλιστα πως η ανθρωπότητα και τα κοινωνικά δίκτυα βρίσκονται στη χειρότερη φάση τους.

Η ανάρτηση του πρίγκιπα William στο twitter

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ