Ο Νίκος Αλιάγας φωτογραφίζει τις "Παριζιάνες" όπως δεν τις φαντάζεται κανείς

Η φωτογραφική έκθεση του παρουσιαστή με επίκεντρο "τις πρωταγωνίστριες της καθημερινότητας, κι όχι τα αρχέτυπα της μόδας".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για την τέχνη της φωτογραφίας επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ο Νίκος Αλιάγας μέσα από τη νέα του έκθεση φωτογραφίας στην καρδιά του Παρισιού. Τα νέα έργα του παρουσιαστή που ανήκουν στη συλλογή "Οι Παριζιάνες" έχουν εκτεθεί στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στη γαλλική πρωτεύουσα και θα παραμείνουν εκεί ως τις 10 Μαΐου.

Ο Νίκος Αλιάγας αγαπά τη φωτογραφία από την παιδική του ηλικία, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια έχει κάνει εκθέσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης όπως το Βέλγιο, η Ελβετία, το Μονακό, η Γαλλία, η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Μεσολόγγι. Αγαπά τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αφού όπως υποστηρίζει "Στρέφονται γύρω από τα παιχνίδια του χρόνου(…)Ίσως για αυτό τον λόγο φωτογραφίζω και τα χέρια των ανθρώπων γιατί πάνω τους ο χρόνος δεν κρύβεται ποτέ και λένε αυτά που η κοινωνική μάσκα προσπαθεί να φιμώσει".

Αυτή τη φορά λοιπόν, ο Νίκος Αλιάγας έστρεψε την προσοχή του και τον φωτογραφικό του φακό προς τις Παριζιάνες, αλλά για διαφορετικό λόγο από ό,τι ίσως θα περιμέναμε. Όπως δήλωσε ο ίδιος στην ΕΡΤ "Αυτή τη φορά στρέφω την κάμερα μου προς τις Παριζιάνες. Όχι τις Παριζιάνες όπως πιθανότατα τις φαντάζεται κανείς, συνδεδεμένες με το αρχέτυπο της μόδας,  αλλά στις πρωταγωνίστριες της καθημερινότητας, αυτές που δεν έχουν ζητήσει ποτέ ούτε αναγνώριση ούτε ενδιαφέρθηκαν ποτέ να ποζάρουν μπροστά σε έναν φακό. Αυτές με συγκινούν".

Οι πρωταγωνίστριες του λοιπόν είναι γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, που είναι νοσοκόμες, μητέρες με παιδιά, μία κομμώτρια. "Στην ουσία αν θα έπρεπε να κάνει κάποιος μια προβολή σε αυτό το σκηνικό θεάτρου που λέγεται Παρίσι για μένα οι γυναίκες του χθες και του σήμερα είναι και κατά κάποιο τρόπο τα αρχέτυπα του αύριο. Δεν είναι αυτές που θέλουν να είναι στη μόδα γιατί από τη στιγμή που είσαι μέσα στη μόδα και είσαι στο κάδρο τότε πλέον έχεις μια ημερομηνία λήξεως".

Πηγή : Madamefigaro.gr

φωτο: Splash News / Ideal Image