Πρίγκιπας William | H τελευταία επίσκεψη με την Kate Middleton στις Μπαχάμες είχε ξεχωριστή σημασία για εκείνον

Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge επισκέφτηκαν το Γκραντ Μπαχάμα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton επέστρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία μετά από την περιοδεία τους στην Καραϊβική αλλά λίγο πριν φύγουν επισκέφτηκαν το νησί Γκραντ Μπαχάμα.

Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge ταξίδεψαν στο νησί για να επισκεφτούν από κοντά το Coral Vita, τον νικητή του Earthsot Prize 2021. Πρόκειται για ένα δίκτυο που στοχεύει στην αναγέννηση των κοραλλιογενών υφάλων που πέρυσι είχε πάρει το χρηματικό έπαθλο του Earthshot Prize βραβείου που λάνσαρε ο William ως ένα περιβαντολλογικό πρόγραμμα που θα ενισχύσει ιδέες και τεχνολογίες που στηρίζουν το περιβάλλον ενάντια στην κιλματική κρίση.

Ο δούκας και η δούκισσα συναντήθηκαν με τους ιδρυτές του δικτύου, Sam Teixher και Gaton Halpern που έκαναν ξενάγηση στο ζευγάρι στις εγκαταστάσεις και στα ενυδρεία. "Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν ηγέτη του βεληνεκούς του να δίνει ενέργεια και πάθος αλλά και να εστιάζει σε μια κίνηση που η νεότερη γενιά βρίσκει πολύ λογική", ανάφερε ο ιδρυτής τονίζοντας ότι το βραβείο που είχαν λάβει "είναι ένας απίστευτος τρόπο να εξελίξουμε πραγματικά τη συζήτηση γύρω από την κλιματική αποσταθεροποίηση".

Πέρα από το περιβαντολλογικό και ανθρωπιστικό έργο στην περιοχή, ο πρίγκιπας William μίλησε κατά τη διάρκεια της περιοδείας στην Καραϊβική για την ανάγκη για αλλαγή στην περιοχή: "Με τη Τζαμάικα να γιορτάζει 60 χρόνια ανεξαρτησίας αυτή τη χρονιά και το Μπελίζ να γιόρταζε πέρυσι τα 40 χρόνια ανεξαρτησίας του, θέλω να πω πως στηρίζουμε με περηφάνια και σεβασμό τις αποφάσεις σας για το μέλλον. Οι σχέσεις εξελίσσονται. Η φιλία αντέχει".

Διαβάστε Επίσης