Πρίγκιπας Κάρολος | Νέο ντοκιμαντέρ ερευνά τη σχέση ανάμεσα στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου και τον παιδόφιλο Jimmy Savile

Οι συναντήσεις στο Παλάτι και οι συμβουλές σε βασιλικά θέματα από τον παρουσιαστή του BBC.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα νέο ντοκιμαντέρ ερευνά τη σχέση ανάμεσα στον πρίγκιπα Κάρολο και τον παρουσιαστή του BBC, Jimmy Saville που μετά τον θάνατό του το 2011 είχε αποκαλυφτεί ότι ήταν παιδόφιλος.

To ντοκιμαντέρ 'Jimmy Savile: A British Horror Story' του Netflix εξετάζει τη σχέση που είχαν οι δύο άντρες μέσα από τις επιστολές που είχαν ανταλλάξει από το 1986 έως το 2006. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου είχε στείλει επιστολές στον παρουσιαστή ζητώντας από τον δημοσιογράφο συμβουλές σε θέματα της βασιλικής οικογένειας.

Σε ένα γράμμα του ζητούσε να συναντηθεί με την Sarah Ferguson καθώς όπως έλεγε "πιστεύω ότι θα της χρειαζόταν λίγη από την ευθύτητα της κοινής λογικής σου”, ενώ σε ένα άλλα αναφερόταν σε συζήτηση που είχε κάνει με τον Savile για τη δημιουργία ενός εγχειριδίου για τη διαχείριση σχέσεων με τα media που είχε δείξει ο Κάρολος στη βασίλισσα αλλά και τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ γνώριζε για την εγκληματική συμπεριφορά του Savile, δεδομένου ότι το γεγονός ότι ήταν παιδόφιλος αποκαλύφτηκε δεκαετίες μετά τις συναντήσεις τους. Μετά τον θάνατο του Savile, 450 άνθρωποι τον κατηγόρησαν για κακοποίηση όταν ήταν παιδιά ή νεαροί.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είχε ζητήσει συμβουλές από τον "άνθρωπο που ξέρει όσα συμβαίνουν” όπως τον είχε χαρακτηρίσει σε μία από τις επιστολές του για "γκρουπ, μέρη, projects που θα μπορούσα να επισκεφτώ και δεν δέχονται αρκετή προβολή”, ενώ τον είχε συμβουλευτεί για το πως να διαχειριστεί τα ατυχή σχόλια που είχε κάνει το 1988 ο πρίγκιπας Andrew για την τρομοκρατική ενέργεια σε αεροπλάνο, ζητώντας του οδηγίες για το πως η βασιλική οικογένεια μπορεί να αντιδρά σε τέτοιες καταστροφικές καταστάσεις.

Διαβάστε Επίσης