Βασίλισσα Ελισάβετ | Το χειρόγραφο μήνυμα από την ηλικία των 11 ετών και οι σελίδες από το ημερολόγιό της την ημέρα της στέψης του πατέρα της

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ παρακολούθησε το 1937 την τελετή στέψης του πατέρα της στο Αββαείο του Westminster.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ που θα λάβει χώρα τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου για τα 70 χρόνια βασιλείας της, η οργάνωση που διαχειρίζεται και φροντίζει την αμύθητη συλλογή της βασιλικής οικογένειας, μία από τις σπουδαιότερες στον κόσμο, δημοσιεύει για το κοινό διάφορα αντικείμενα, σπάνιες φωτογραφίες και πληροφορίες της ζωής της αρχηγού του κράτους.

Διαβάστε Επίσης

Πριν από λίγες ημέρες και ειδικότερα με αφορμή την ημέρα που ο πατέρας της Ελισάβετ, Γεώργιος στέφθηκε βασιλιάς, ο επίσημος λογαριασμός του Royal Collection Trust δημοσίευσε ένα χειρόγραφο μήνυμα της βασίλισσας από το 1937, όταν ήταν 11 ετών, το οποίο είχε δώσει στους γονείς της. Πιο αναλυτικά, το μήνυμα που είχε τίτλο "Η Στέψη" έγραφε: "Στη μαμάκα και τον μπαμπάκα, στη μνήμη της στέψης τους, από τη Lilibet, την ίδια".

Παράλληλα στο site του οργανισμού, μαζί με το χειρόγραφο μήνυμα που η Ελισάβετ αφιέρωσε στους γονείς της, μπορεί κανείς να δει εικόνες από τις πρωτότυπες και χειρόγραφες σελίδες του ημερολογίου της βασίλισσας από την ημέρα της στέψης του πατέρα της. Ειδικότερα, η ίδια ανέφερε πως το πρωινό εκείνο την ξύπνησε η μπάντα που έπαιζε από το πρωί, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε το πώς της φάνηκε η τελετή στο Αββαείο του Westminster. Δεδομένου ότι ήταν 11 ετών, δεν ήταν παράξενο πως σε πολλά σημεία επεσήμανε πως βαρέθηκε και πιο συγκεκριμένα όταν οι παρευρισκομένοι τραγουδούσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους. 

βασίλισσα ελισάβετ
Royal Collection Trust / © Her Majesty Queen Elizabeth II 2021
βασίλισσα ελισάβετ
Royal Collection Trust / © Her Majesty Queen Elizabeth II 2021

Δείτε περισσότερα εδώ

Διαβάστε Επίσης