"Είσαι ο ήρωάς μου" | Η συνάντηση του Ben Stiller με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky

Ο κωμικός ηθοποιός ταξίδεψε στην Ουκρανία. Το βίντεο -μήνυμα που έστειλε από τη χώρα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Ben Stiller ταξίδεψε στην Ευρώπη στα πλαίσια συναντήσεών του ως πρέσβης Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών και μετά από την Πολωνία έφτασε και στην Ουκρανία.

Ο κωμικός ηθοποιός είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας που δοκιμάζεται από τον πόλεμο, τον ήρωά του, όπως τον χαρακτήρισε. Ο σταρ χαιρέτησε τον Volodymyr Zelensky λέγοντάς του "είσαι ο ήρωάς μου” ενώ τον συνεχάρη για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, όπως φαίνεται και από το βίντεο που δημοσίευσε ο Zelensky στο Instagram, στο προεδρικό γραφείο.

Πριν την συνάντηση, ο ηθοποιός περιηγήθηκε στο Irpin δίπλα στα βομβαρδισμένα κτίρια, εξηγώντας αργότερα ότι "είναι άλλο να βλέπεις την καταστροφή στην τηλεόραση ή στα social media και άλλο να το βλέπεις με τα μάτια σου. Είναι πολύ σοκαριστικό”.

Ο Stiller μίλησε με τον Zelensky για τις ανάγκες που έχουν αυτή τη στιγμή οι Ουκρανοί που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος "αυτό που είδες στο Irpin είναι απαίσιο. Αλλά είναι ακόμα χειρότερο να φανταστείς τι συμβαίνει στα σημεία που είναι ακόμα υπό προσωρινή κατοχή στα ανατολικά της χώρας”.

Ο ηθοποιός είπε σε επίσημη ανακοίνωσή του μετά την συνάντηση πως είναι χρέος όλων μας να βοηθήσουμε όσους έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο: "Είμαι εδώ και συναντώ ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου της Ουκρανίας. Οι άνθρωποι μοιράστηκαν μαζί μου ιστορίες για το πώς ο πόλεμος άλλαξε τη ζωή τους, πώς έχασαν τα πάντα και ανησυχούν πλέον για το μέλλον τους”. Ο ηθοποιός συνάντησε στην Πολωνία, πρόσφυγες από την Ουκρανία και όπως είπε "μέσα στα χρόνια είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πρόσφυγες και αιτούντες ασύλου σε όλο τον κόσμο από τη Συρία, τη Κεντρική Αμερική, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τώρα την Ουκρανία. Σε τόσα μέρη του κόσμου, ο πόλεμος και η βία ερημώνει τους ανθρώπους. Όποτε και όπου κι αν συμβεί κανείς δεν επιλέγει να εγκαταλείψει το σπίτι του”.

Διαβάστε Επίσης