X

Βασίλισσα Βικτώρια | Τα σκάνδαλα και οι "απαγορευμένες" σχέσεις της που η βασιλική οικογένεια δεν επέτρεψε να γίνουν κομμάτι της ιστορίας της

Ένα νέο podcast φέρνει στο φως την άγνωστη ζωή της δεύτερης μακροβιότερης μονάρχη της Αγγλίας.

Η βασίλισσα Βικτώρια είχε μείνει γνωστή στην ιστορία ως μία από τις πιο ευσεβείς royals, η οποία παρά το γεγονός πως έγινε χήρα στα 42 της, δεν έβγαλε μέχρι το τέλος της ζωής της τα μαύρα. Ωστόσο, ορισμένες σελίδες της ιστορίας της ζωής της φαίνεται πως σκίστηκαν, καθώς η βασιλική οικογένεια ήθελε να "προφυλάξει" τη φήμη της. 

Διαβάστε Επίσης

Ειδικότερα, σύμφωνα με το podcast "The Firm: Blood, Lies and Royal Succession” και τον ιστορικό Thomas-Mace-Archer-Mills, η Βικτώρια, παρά το γεγονός πως έμοιαζε στο κοινό ως μία συγκρατημένη και σοβαρή γυναίκα, στην πραγματικότητα είχε ένα ασίγαστο πάθος, το οποίο δεν μπορούσε να κρατήσει κρυφό στους γύρω της. Όπως αναφέρει ο ιστορικός, η βασιλική οικογένεια ύστερα από τον θάνατό της, ήθελε να καλύψει την αλήθεια, καταστρέφοντας γράμματα και αρχεία που συνέδεαν τη βασίλισσα με "απαγορευμένες" σχέσεις. 

"Μέλη της οικογένειας είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν τα γράμματά της και δεν ήθελαν να βγουν προς τα έξω. Ειδικά ο γιος της, ο μέλλων βασιλιάς, Edward VII, ήταν κάποιος που ήταν πολύ σεμνότυφος και η στάση του ήταν πως η μητέρα του δεν θα τα έκανε ποτέ αυτά", σημείωσε ο Thomas-Mace-Archer-Mills.

Σύμφωνα με τον βασιλικό αναλυτή, Richard Fitzwilliams, στην ιδιωτική της ζωή η Βικτώρια ήταν πολύ διαφορετική από αυτό που έδειχνε δημόσια. "Όταν ήταν μικρότερη ήταν ενεργητική, λάτρευε το σεξ και ήταν θυελλώδης", επεσήμανε. Το ίδιο διαπίστωσε και ο Mace Archer Mills, ο οποίος δήλωσε πως "αυτή η γυναίκα λάτρευε το σεξ. Έκανε 9 παιδιά με τον πρίγκιπα Αλβέρτο και όποτε μπορούσε, τον ξεμονάχιαζε", προσθέτοντας πως τα ημερολόγιά της ήταν στο όριο της βικτωριανής πορνογραφίας, από τη στιγμή που η μονάρχης είχε μεγάλη φαντασία. 

Η ίδια φαίνεται πως δεν μπόρεσε να καταπιέσει τον εαυτό της, έτσι όταν έχασε τον σύζυγό της και ένιωθε μοναξιά, κατέφευγε στο κάστρο του Μπαλμόραλ. "Και όταν ήταν στη Σκωτία και μακριά από τα βλέμματα της αυλής, στη δική της ιδιωτική πραγματικότητα, υπήρχε αυτός ο άνδρας, ο John Brown", αποκάλυψε ο ιστορικός.

Σύμφωνα με το podcast, ο συγκεκριμένος άντρας ήταν υπηρέτης και η βασίλισσα απολάμβανε τη σχέση που είχαν αναπτύξει λίγο μετά τον θάνατο του Αλβέρτου, που κράτησε για 20 χρόνια μέχρι τον χαμό του ίδιου του Brown. "Της έδωσε την ευκαιρία να πάρει τη ζωή της πίσω", εξήγησε ο Mills. Ωστόσο, η σχέση με τον υπηρέτη αποτελούσε τον φόβο της βασιλικής οικογένειας σε περίπτωση που έβγαινε η είδηση στο φως. 

Παράλληλα, πέρα από τον Brown, η βασίλισσα Βικτώρια λέγεται πως είχε σχέση και με έναν Ινδό, ονόματι, Abdul Karim, του οποίου τον δισέγγονο το podcast κατάφερε να εντοπίσει. Ο  Javed Mahmood, o απόγονος του Karim, δήλωσε πως "ήταν ένας νέος και πολύ όμορφος άνδρας. Και η Βικτώρια ήταν πολύ περήφανη για εκείνον ως ένα αντικείμενο, ένα χάρμα οφθαλμών. Θα τη συνόδευε σε χορούς και εκείνος θα την έπαιρνε μαζί του παντού. Όταν πήγε στα νότια της Γαλλίας ή όταν επισκεπτόταν την Ευρώπη, ήταν πάντα μέρος της συνοδείας της".

Ειδικότερα, η 70χρονη τότε βασίλισσα φημολογείται πως είχε πάθει ψύχωση με τον 26χρονο άνδρα, με τις φήμες να έχουν κυκλοφορήσει στην αυλή. "Μετά από λίγο, δεν έκρυβε την εύνοιά της προς εκείνον ή την επιθυμία της να τον προωθήσει. Για την ακρίβεια ήθελε να τον κάνει ιππότη. Όμως, όπως ήταν φυσικό, η βασιλική οικογένεια πάτησε πόδι και είπε πως θα ήταν υπερβολή. Έτσι του έδωσαν κάποιο βραβείο ή κάτι τέτοιο", αφηγήθηκε ο Mahmood, ο οποίος πίστευε πως το "απαγορευμένο" αναφερόταν στο ότι ο προ-πάππους του ήταν έγχρωμος και μουσουλμάνος. 

Όπως εξήγησε ο απόγονός του, η βασιλική οικογένεια έκανε μεγάλο αγώνα να ξεγράψει τον Karim από την ιστορία. Πιο αναλυτικά, όταν η βασίλισσα Βικτώρια πέθανε, ο ίδιος απελάθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο και επέστρεψε στην Ινδία. Μάλιστα, δήλωσε πως υποχρέωσαν τον ίδιο και τον γιο του να κάψουν ό,τι ενθύμιο υπήρχε από τη Βικτώρια, ώστε να μην υπάρχει τίποτα που να τους συνδέει.

Διαβάστε Επίσης