Η βασίλισσα Ελισάβετ διορίζει για πρώτη φορά στη Σκωτία τη νέα πρωθυπουργό της Αγγλίας, Liz Truss

Οι φωτογραφίες από τη συνάντηση των δύο γυναικών στο Κάστρο του Μπαλμόραλ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ύστερα από την ανάδειξη της Liz Truss ως αρχηγού του Συντηρητικού Κόμματος, σειρά είχε ο διορισμός της από τη βασίλισσα Ελισάβετ, αναλαμβάνοντας τη θέση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως μεταδίδουν τα ξένα Μέσα, η Truss ταξίδεψε στη Σκωτία όπου η μονάρχης περνάει τις διακοπές της, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία.

Ειδικότερα, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών επικράτησε του αντιπάλου της, Rishi Sunak, με 57% ψήφους του Συντηρητικού Κόμματος, μικρότερο ποσοστό από αυτό που προβλεπόταν. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ διορίζει για πρώτη φορά στη Σκωτία τη νέα πρωθυπουργό της Αγγλίας, Liz Truss

"Είναι τιμή μου να εκλέγομαι αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος. Σας ευχαριστώ που δείξατε εμπιστοσύνη σε εμένα να οδηγήσω και να πετύχω για τη σπουδαία χώρα. Θα προχωρήσω με τολμηρές πράξεις ώστε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές, να ακμάσουμε την οικονομία μας και να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες του Ηνωμένου Βασιλείου", δήλωσε η πρωθυπουργός Truss. 

Όπως προαναφέρθηκε, ήταν η πρώτη φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ διόρισε τον νέο πρωθυπουργό στη Σκωτία και δη στο Κάστρο του Μπαλμόραλ, αφού συνήθως η συγκεκριμένη διαδικασία λάμβανε χώρα κατά παράδοση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ή στο Κάστρο του Windsor. Ωστόσο, η έκρυθμη υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ και τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό, δεν τις επέτρεψαν να μετακινηθεί. Επομένως, η Truss αλλά και ο απερχόμενος Boris Johnson, ο οποίος εμφανίστηκε με τη σύζυγό του, Carrie, ταξίδεψαν στη Σκωτία για την τελετή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Truss είχε συναντήσει ξανά τη βασίλισσα Ελισάβετ τον προηγούμενο Οκτώβριο, κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης στο Κάστρο του Windsor για τη Σύνοδο Global Investment Summit, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη και πιο νέα γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Διαβάστε Επίσης