Καμίλα Πάρκερ | Φόρεσε ένα αξεσουάρ που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη βρετανική βασιλική οικογένεια

Η queen consort της Μεγάλης Βρετανίας εμφανίστηκε με ένα κόσμημα της βασίλισσας Βικτώριας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι γυναίκες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ακολούθησαν πιστά το πρωτόκολλο του Παλατιού στις εμφανίσεις τους στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, φορώντας μαύρα ρούχα, καπέλα και κοσμήματα που συμβολίζουν το πένθος, όπως μαργαριταρένια σκουλαρίκια και περιδέραια.

Το κόσμημα, όμως, που ξεχώρισε περισσότερο ήταν η καρφίτσα που επέλεξε για την περίσταση η Καμίλα Πάρκερ και άνηκε στην βασίλισσα Βικτώρια. Σε σχήμα καρδιάς και με τρία μπλε ζαφείρια, η Hesse Diamond Jubille καρφίτσα έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη βασιλική οικογένεια.

Η καρφίτσα ήταν το δώρο που έκαναν τα εγγόνια της Βικτώριας στη βασίλισσα για το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της που είχε γιορταστεί στις 22 Ιουνίου 1897 για τα 60 χρόνια της στον θρόνο.

Καμίλα Πάρκερ | Φόρεσε ένα αξεσουάρ που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη βρετανική βασιλική οικογένεια

Η καρφίτσα περιέχει διαμάντια που σχηματίζουν τον αριθμό 60 και η Βικτώρια το είχε σχεδιάσει ώστε να παραμείνει ως οικογενειακό κειμήλιο σε όσους ανεβαίνουν στον θρόνο. Έτσι πέρασε από γενιά σε γενιά και έγινε και η αγαπημένη καρφίτσα της βασιλομήτωρ Ελισάβετ πριν περάσει σε ακόμα μια queen consort, την Καμίλα Πάρκερ.

Η επιλογή της Καμίλα να φορέσει τη διαμαντένια καρφίτσα, αντίθετα με την Kate Middleton και άλλες γυναίκες της βασιλικής οικογένειας που επέλεξαν μαργαριτάρια, ήταν ο ξεχωριστός τρόπος της να τιμήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ. Πριν ξεκινήσει να την φοράει η Καμίλα, η καρφίτσα δεν είχε φορεθεί για πάνω από ένα αιώνα, και θεωρείται ένα κομμάτι που συνδέει την ιστορία του θρόνου με το μέλλον της μοναρχίας.

Πριν την κηδεία της Ελισάβετ, η Καμίλα είχε φορέσει τη διαμαντένια καρφίτσα που κοστολογείται στα 20 χιλιάδες δολάρια σε περιοδείες της στην Ιαπωνία το 2008, στον Καναδά το 2009 αλλά και στη Σκανδιναβία στα πλαίσια του Διαμαντένιου Ιωβηλαίου της Ελισάβετ πριν δέκα χρόνια.

Διαβάστε Επίσης