Οι αντιδράσεις του κοινού με αφορμή την εμφάνιση του Morgan Freeman στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ στο Κατάρ

"Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Ποτέ μην υψώσεις τη φωνή σου για να μιλήσεις για τις μειονότητες. Μόλις έχασες αυτό το προνόμιο".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σάλος είχε προκληθεί ύστερα από τις απαγορεύσεις του κράτους του Κατάρ σε παίκτες και επισκέπτες, με αφορμή τη διεξαγωγή του Μουντιάλ, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν η κατανάλωση κρέατος και ποτού, αλλά και η υποστήριξη στην LGBTQ ομάδα, με αποτέλεσμα αρκετοί ποδοσφαιριστές και διάσημοι να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους και να αρνηθούν να εμφανιστούν στο event. Φανταστείτε την έκπληξη όλων, όταν στην τελετή έναρξης στο Στάδιο Al-Bayt Stadium στη Ντόχα έδωσε το παρών ο Morgan Freeman. 

Πιο αναλυτικά, ο 85χρονος ηθοποιός συμμετείχε στην τελετή, έχοντας αναλάβει τη θέση του αφηγητή στο κομμάτι της έναρξης "The Calling", μιλώντας για την ισότητα και τη διαφορετικότητα. Ωστόσο, το act φάνηκε υποκριτικό στα μάτια των θεατών, δεδομένων των απαγορεύσεων της κυβέρνησης του Κατάρ. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Twitter και τα υπόλοιπα social media, δεν μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο το γεγονός, δείχνοντας την αποστροφή τους προς την απόφαση του διάσημου ηθοποιού. 

"Για έναν άνδρα που έχει υποδυθεί τον Nelson Mandela - που ήξερε καλύτερα από τον καθένα τον αντίκτυπο και τη σημασία της απομόνωσης σε μία χώρα και της επιτυχίας της στο πλαίσιο της αλλαγής της πολιτικής του έθνους. Είναι τόσο απογοητευτικό να βλέπεις τον Morgan Freeman να παίρνει τα χρήματα και να υποστηρίζει το καταπιεστικό καθεστώς", δήλωσε ένας χρήστης του Twitter. "Ο Morgan Freeman είναι απόλυτα αποφασισμένος να πάει στο πιο βαθύ επίπεδο της κόλασης", έγραψε ένας άλλος. Μάλιστα, ένας ακόμη χρήστης έγραψε πως "ο Morgan Freeman πρέπει να ντρέπεται. Πόσα σε πλήρωσαν; Πόσα κοστίζει η ακεραιότητά σου; Ποτέ να μην υψώσεις τη φωνή σου για τις μειονότητες. Μόλις έχασες αυτό το προνόμιο".

Να σημειωθεί πως στη διοργάνωση είχαν αρνηθεί να εμφανιστούν η Shakira και η Dua Lipa και άλλοι διάσημοι που δεν συμμερίζονταν τις καταπιεστικές απόψεις του κράτους. 

Διαβάστε Επίσης