Πριγκίπισσα Βεατρίκη | Η σπάνια εξομολόγησή της για τη δυσλεξία από την οποία πάσχει η ίδια και ο σύζυγός της

Η απόφαση που έχουν πάρει μαζί με τον Edoardo Mapelli Mozzi σε περίπτωση που τα παιδιά τους έχουν την ίδια μαθησιακή δυσκολία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε μία σπάνια συνέντευξη της, η πριγκίπισσα Βεατρίκη μίλησε για τη δυσλεξία, την οποία καλούνται να διαχειριστούν σε καθημερινή βάση η ίδια και ο σύζυγός της, Edoardo Mapelli Mozzi. Οι αποκαλύψεις, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Η νεαρή πριγκίπισσα εκμυστηρεύτηκε ότι τόσο η ίδια όσο και ο Edoardo έχουν συμφωνήσει να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τα παιδιά τους εάν διαπιστωθεί ότι πάσχουν από την ίδια μαθησιακή δυσκολία.

"Ως δύο δυσλεκτικοί, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ως γονείς αν τα παιδιά μας έχουν δυσλεξία ή όχι και πώς να τα υποστηρίξουμε καλύτερα", δήλωσε η κόρη του πρίγκιπα Andew και η Sarah Ferguson στην οικοδέσποινα Kate Griggs, η οποία παρουσιάζει το μάθημα της δυσλεξικής σκέψης. "Αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να κάνω, ελπίζω ότι, αν τελικά είναι και αυτά δυσλεκτικά, τότε αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων που μπορούμε να τα βοηθήσουμε με διάφορους τρόπους".

"Το γεγονός ότι είμαι μέλος αυτής της κοινότητας, νομίζω ότι μου έχει δώσει μια λίγο μεγαλύτερη κατανόηση και θα ήθελα πραγματικά να ισχύει αυτό για όλους τους γονείς", συνέχισε. "Έτσι, το να φέρουμε τους γονείς στη συζήτηση, νομίζω ότι είναι πραγματικά συναρπαστικό, διότι όταν ένας γονέας τυχαίνει να μάθει ότι το παιδί του είναι δυσλεκτικό, αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω ότι λαμβάνει τη σωστή υποστήριξη. Είμαστε ακόμα πολύ νωρίς σε ό,τι πετυχαίνουμε μαζί και είναι πραγματικά συναρπαστικό να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά για να βοηθήσουμε τον γονέα να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του".

Η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ εμφανίστηκε στο podcast ως πρέσβειρα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Made By Dyslexia, η οποία συνεργάζεται με την εκπομπή.

Διαβάστε Επίσης