Η τέχνη της τηλεόρασης

Η OLED Gallery TV της LG είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. Μια τηλεόραση-θαύμα της τεχνολογίας με απόλυτη εφαρμογή στον τοίχο, που απελευθερώνει το σπίτι μας από οτιδήποτε περιττό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η μινιμαλιστική εμφάνιση της LG OLED Gallery TV την κάνει να μοιάζει με έργο τέχνης από οποιαδήποτε γωνία και να τη δει κανείς. 

Ουσιαστικά, η νέα τηλεόραση της LG εξαλείφει όλα τα περιττά στοιχεία και περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα, προτείνοντας μια νέα και ταυτόχρονα τόσο διαχρονική ερμηνεία της τελειότητας. Χάρη στο Gallery design, το λεπτό πλαίσιο της και τη δυνατότητα επιτοίχιας τοποθέτησής της, αποτελεί ένα ξεχωριστό αντικείμενο διακόσμησης. Το νέο μοντέλο φτάνει την εμπειρία θέασης σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, καθώς με τη λειτουργία Gallery Mode, οι θεατές μπορούν να απολαύσουν στην οθόνη τους από τοπία παγκοσμίου φήμης, που ενημερώνονται κάθε εποχή από το TripAdvisor, μέχρι και πίνακες ζωγραφικής.

Η τέχνη της τηλεόρασης

Η επιτυχία της LG στη δημιουργία ενός τέτοιου προϊόντος που συνδυάζει την άψογη σχεδίαση και λειτουργία με τόσο αρμονικό τρόπο, έχει ήδη αναγνωριστεί από τα πιο υψηλού κύρους βραβεία σχεδιασμού όπως τα Red Dot Design Awards και τα iF Design Awards 2020. Η προηγμένη, minimal και άριστα σχεδιασμένη βάση που διαθέτει η τηλεόραση έτσι ώστε να επιτρέπεται η απόλυτη εφαρμογή της στον τοίχο, είναι αποτέλεσμα του απαράμιλλου σχεδιασμού Gallery της LG.

Μία τηλεόραση εμπνευσμένη από τον κόσμο της τέχνης

Η τεχνολογία OLED της LG λειτουργεί χωρίς οπίσθιο φωτισμό. Τα αυτο-φωτιζόμενα pixels προσφέρουν μία νέα εμπειρία θέασης — τέλειες γραμμές, απίστευτα λεπτό περιθώριο και εκπληκτικά κομψή σχεδίαση. Το μόνο που φαίνεται είναι η οθόνη και τίποτε άλλο. Χάρη στον ιδιαίτερο σχεδιασμό της, η σειρά GX θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται σε μια γκαλερί τέχνης, δίπλα σε σύγχρονα εκθέματα και πίνακες. 

Μια τηλεόραση αποτέλεσμα υψηλής τεχνολογίας 

Ο σχεδιασμός της Gallery σειράς τηλεοράσεων, δε θα ήταν εφικτός χωρίς την τεχνολογία OLED, πάνω στην οποία η LG κατέχει ασύγκριτη τεχνογνωσία. Το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο των OLED επέτρεψε στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν μια πρωτοποριακή τηλεόραση που απελευθερώνει τους χώρους μας από περιττά έπιπλα.

Στον πυρήνα του σχεδιασμού της ΟLED Gallery είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης τηλεόρασης που μπορεί και εφαρμόζει αρμονικά σε ένα δεδομένο χώρο - μια έννοια που οι σχεδιαστές της LG αναφέρουν ως "προσθήκη χωρικής αξίας". Η ομάδα πίσω από τη Gallery παρέμεινε πιστή στο αρχικό της όραμα καθ’ όλη τη διαδικασία ανάπτυξης, συνεργαζόμενη στενά με τους μηχανικούς της LG για να παραδώσει ένα νέο είδος τηλεόρασης. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: μια προηγμένη τηλεόραση OLED με πάχος μικρότερο από 20 χιλιοστά και ένα ενσωματωμένο, εξαιρετικά λεπτό βραχίονα που αγκαλιάζει τον τοίχο ενώ είναι εντελώς κρυμμένος.

Πηγή: Casaviva