Τα ζώδια της εβδομάδας

Οι εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αστρολογικές προβλέψεις για την εβδομάδα από 4 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου 2020

Η σεληνιακή έκλειψη που γίνεται στις 5/7 στον Αιγόκερω, είναι το σημαντικότερο αστρολογικό γεγονός αυτής της εβδομάδας. Είναι η τελευταία από τις τρεις εκλείψεις του καλοκαιριού. Θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, ιδιαίτερα δε όσους έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο αυτών των ζωδίων. Σε παγκόσμιο επίπεδο επηρεάζεται άμεσα και καταλυτικά το ωροσκόπιο των Η.Π.Α.  Σε μια πρώτη "ανάγνωση" το "παλιό" προσπαθεί να ακολουθήσει το "καινούργιο", χωρίς να απολέσει την ταυτότητά του. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι απλά, αφού η παρουσία του Άρη στον Κριό θα ενεργοποιήσει και αργότερα την έκλειψη, όπως άλλωστε θα κάνει σε μεταγενέστερα χρονικά διαστήματα και με τις προηγούμενες εκλείψεις που έγιναν στον άξονα Καρκίνου- Αιγόκερου. Η πρώτη φάση αυτής της ενεργοποίησης θα γίνει το διάστημα 20 έως 24 αυτού του μήνα και θα προσφέρει έντονη δράση, ακολουθούμενη όμως ταυτόχρονα και από βίαιες μορφές αντίδρασης.

Από τον Θανάση Ματσώτα

ΚΡΙΟΣ

από 21/3 έως 20/4

Σας περιμένει ένα έντονα κινητικό διάστημα, καθώς αναμένεται να αντιμετωπίσετε διαφορετικές και αντιφατικές καταστάσεις. Οι αιτίες μιας πιθανής κυκλοθυμίας σας θα είναι μάλλον επιφανειακές και θα τις προσπεράσετε αμέσως με το πιο απλό φάρμακο: δεν θα τις πάρετε στα σοβαρά! Με την Πανσέληνο-έκλειψη στις 5/7 δεν θα καταφέρετε να κάνετε το ίδιο και στα επαγγελματικά σας. Δίνετε την προσοχή σας στις καινούργιες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, αλλά και σε καταστάσεις που αλλάζουν οριστικά. Οι "βαθιές τομές" στην καριέρα έρχονται για να μείνουν και να σας συνοδεύσουν στο δρόμο της ζωής σας.

ΤΑΥΡΟΣ

από 21/4 έως 20/5

Δώστε προσοχή στα οικονομικά σας, καθώς η διάθεσή σας να ξοδέψετε χρήματα για αγορές που μάλλον θα αποβούν άχρηστες, σας σπρώχνει σε περιττά έξοδα. Θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις σε θέματα που σχετίζονται με νομικά ζητήματα, με αλλαγές και νέες επιλογές σε σπουδές, ενώ δεν αποκλείεται να "προκύψει" στην πορεία μια επαγγελματική πρόταση. Η Πανσέληνος-έκλειψη στις 5 του μήνα φέρνει κινητικότητα, μέσα από ένα καινούργιο κύκλο γνωριμιών που μπαίνουν στη ζωή σας απρόσμενα, -τη στιγμή ακριβώς που τις χρειάζεστε-, για να δώσουν διέξοδο σε χρόνια προβλήματα που σας απασχολούν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

από 21/5 έως 21/6

Έχετε την τάση να υπερβάλλετε στις σχέσεις σας με τους άλλους ενώ δεν έχετε ξεκάθαρη εικόνα για όλους. Σπαταλάτε αφειδώς την -έτσι κι αλλιώς αστείρευτη- ενέργειά σας, απλά για να την ....καταναλώσετε. Από τις 5 του μήνα όμως η σεληνιακή έκλειψη κινητοποιεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Γίνεστε πιο επιφυλακτικοί, προσπαθώντας να αξιολογήσετε ποιοί πραγματικά αξίζουν την εμπιστοσύνη σας, αλλά κυρίως ποιές είναι οι βαθύτερες δικές σας ανάγκες. Επιδιώξτε να ιεραρχήσετε στόχους και προτεραιότητες για να αποδώσετε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σας και να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος, ιδίως σε οικονομικά ζητήματα.

KAPKINOΣ

από 22/6 έως 22/7

Αν καταφέρετε να "δραπετεύσετε" από την εργασία σας τις ημέρες που ακολουθούν, θα εκτονωθείτε σε δουλειές ή επισκευές στο σπίτι. Με την Πανσέληνο και την έκλειψη που τη συνοδεύει στις 5/7, μπαίνετε δυναμικά στον κοινωνικό στίβο. Ξαφνικές γνωριμίες φέρνουν τα πάνω-κάτω, ενώ σχέσεις που βυθίζονταν στη ρουτίνα αιφνίδια αποκτούν ενδιαφέρον, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται δυσκολίες. Ωστόσο για κάποιες από αυτές φαίνεται ότι τα πράγματα είναι οριακά και απαιτούν γρήγορες, ενδεχομένως και πιο σκληρές αποφάσεις. Αποφύγετε παιχνίδια εξουσίας και εστιάστε σε ζητήματα ουσίας, προσπαθώντας να είστε ρεαλιστές αλλά και αποτελεσματικοί.

ΛΕΩΝ

από 23/7 έως 23/8

Ετοιμαστείτε για ένα άκρως ενδιαφέρον διάστημα για τα ερωτικά σας, αρκεί να τα ζήσετε χωρίς να ρισκάρετε τα "ρέστα σας" σε νέες καταστάσεις για τις οποίες δεν έχετε διαμορφώσει σαφή εικόνα. Σφύζετε από ενέργεια και με τη σεληνιακή έκλειψη στις 5/7 θα τη διοχετεύσετε δημιουργικά στη δουλειά σας, βρίσκοντας νέους τρόπους για να την κάνετε πιο ευχάριστη και περισσότερο αποτελεσματική. Η τάση αυτή θα επεκταθεί και στις καθημερινές συνήθειες, αν αποφασίσετε ριζικές αλλαγές σε ζητήματα όπως η διατροφή και νέους ρυθμούς που να αφουγκράζονται σωστά τα μηνύματα του σώματός σας.

ΠAPΘENOΣ

από 24/8 έως 22/9

Η σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουλίου έρχεται σαν εντυπωσιακή φωτοβολίδα στην ήδη δραστήρια ερωτική ζωή σας. Η πραγματική αιτία κρύβεται στην αισιοδοξία που σας γεμίζει, στην ανάγκη σας να "ρουφήξετε" τις χαρές της ζωής! Μεταδίδεται ακαριαία σε όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί σας, αφού αισθάνονται τον έντονο μαγνητισμό, την ισχυρή ενέργειά σας να τους αγγίζει και να τους αναζωογονεί. Ωστόσο όλο αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι, αφού δημιουργεί απρόσμενες καταστάσεις με έντονο πάθος και εξάρτηση. Όχι, δεν είναι εύκολο να σας εξαντλήσουν συναισθηματικά τώρα, απλά εσείς αναλώνεστε οικιοθελώς.

ΖΥΓΟΣ

Από 23/9 έως 23/10

Σας περιμένει μια έντονη και καυτή εβδομάδα από κάθε άποψη, με τη σεληνιακή έκλειψη που γίνεται στις 5/7 στον Αιγόκερω. Η ψυχολογική κούραση δεν σας αφήνει να αισθανθείτε χαλάρωση ούτε στο ίδιο σας το σπίτι, όπου θα έχετε θέματα με μέλη της οικογένειας αλλά και με τον ίδιο τον χώρο, ειδικά εσείς του δεύτερου δεκαήμερου. Οι ανταγωνιστικές τάσεις και οι εκρήξεις θα σας κουράσουν, καθώς δεν είστε και σε θέση να εκφράσετε ήρεμα τα συναισθήματά σας, ειδικά στις 8/7, κάτω από την επιρροή του τετραγώνου του Ερμή με τον Άρη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Από 24/10 έως 22/11

Η σεληνιακή έκλειψη στις 5/7 στον Αιγόκερω προσφέρει ευκαιρίες για επαφές και νέες διαπραγματεύσεις . Ειδικά εσείς του δεύτερου δεκαήμερου, έχετε τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσετε τι ακριβώς θέλετε και να κινηθείτε ανάλογα. Ωστόσο γύρω στις 8/7 η κόντρα Ερμή- Άρη θα προκαλέσει προβλήματα στις συνεννοήσεις στον εργασιακό χώρο ή θα δημιουργήσει προστριβές σε ό, τι αφορά τα καλοκαιρινά πλάνα διακοπών. Με έκδηλες τις εντάσεις, συχνά θα πιάνετε τον εαυτό σας να διαπληκτίζεται. Η δουλειά ή οι διάφορες υποχρεώσεις, αποτελούν το "αγκάθι" της εβδομάδας, γι αυτό δώστε βάση στην ανανέωση μέσα από νέες γνωριμίες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Από 23/11 έως 21/12

Τα οικονομικά είναι το βασικότερο μέλημα, για να τελειώνετε γρήγορα με εκκρεμότητες και να ….φύγετε για διακοπές. Αν ψάχνετε για εποχιακή δουλειά, η έκλειψη στις 5/7 στον Αιγόκερω αναμένεται να κάνει το θαύμα της με την οικονομική τόνωση που θα σας χαρίσει. Γύρω στις 8/7 η κόντρα του Ερμή με τον Άρη, έρχεται να  επιβεβαιώσει τις επιλογές που αφορούν την ερωτική σας ζωή, δείχνοντας ξεκάθαρα πού θα πρέπει να κατευθυνθείτε, ειδικά εσείς του πρώτου δεκαήμερου. Στις αντίξοες συνθήκες των ημερών, θα είστε η εξαίρεση, αρκεί να αναγνωρίζετε τα "σημάδια".

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Από 22/12 έως 19/1

Η σεληνιακή έκλειψη στις 5/7 στο ζώδιό σας αλλά και η κόντρα του Ερμή με τον Άρη στις 8/7, σας αναγκάζουν να σκεφτείτε τα δεδομένα που αφορούν στις σχέσεις και σε κάθε μορφή συνεργασίας σας. Είστε αποφασισμένοι να προβείτε σε "τελεσίγραφα", ενώ σε οποιαδήποτε συνδιαλλαγή, θα είστε περισσότερο αυστηροί και επιφυλακτικοί από ότι συνήθως, ειδικότερα όσοι είστε γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο. Είναι η εβδομάδα που διαπραγματεύεστε τα πάντα με τους πάντες, για να εξασφαλίσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αναγνωρίζετε τις πραγματικές σας ανάγκες. Προσέξτε μόνο πώς θα τις εκφράσετε!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Από 20/1 έως 18/2

Αυτή η εβδομάδα σας προσφέρει ένα καταστάλαγμα, που δεν αφήνει αμφιβολίες και "τύψεις." Η σεληνιακή έκλειψη που γίνεται στις 5 του μήνα στον Αιγόκερω, έρχεται να διαφωτίσει και να σας βγάλει από αδιέξοδα, έστω και με κάποια εκνευριστικά νέα ή αποκαλύψεις, που θα κορυφωθούν στις 8/7, κάτω από την επιρροή του τετραγώνου Ερμή- Άρη. Παράλληλα συνειδητοποιείτε πως αυτό που έχετε πραγματική ανάγκη, είναι η αποστασιοποίηση και η απόδραση από την καθημερινότητα. Αν εργάζεστε, είναι μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε μια και καλή τα σημαντικά θέματα που σας απασχολούν, χωρίς άλλη αναβολή.

ΙΧΘΥEΣ

Από 19/2 έως 20/3

Βασίζεστε στην κοινωνική ζωή και στους φίλους, με τη σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω στις 5/7 να ….φουντώνει την ανάγκη για επαφές. Λύστε θέματα που σας προβληματίζουν στις σχέσεις σας, ειδικά εσείς του δευτέρου δεκαήμερου. Καλείστε να αποδείξετε "τα ευκόλως εννοούμενα" σε αγαπημένους ανθρώπους "χρησιμοποιώντας" κάποιους άλλους εξίσου αγαπημένους. Αυτό μπορεί να μην σας χαροποιεί, αλλά θα το κάνετε για τη δικαίωση! Αν είστε αδέσμευτοι, ο νους είναι στην περιπέτεια, την καλοπέραση και το φλερτ. Η εβδομάδα "προτρέπει" και εσείς πρέπει να αποδέχεστε τις προτροπές, καθώς κάτι ….καλό σας περιμένει στη γωνία.