Eat Chic | Πού θα απολαύσετε τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο, για να τιμήσουμε το επίσημο πιάτο της εθνικής γιορτής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πιθανότατα δεν υπάρχει γιορτή στην Ελλάδα που να μην είναι συνδεδεμένη με το φαγητό. Το δίπολο 25η Μαρτίου/ μπακαλιάρος-σκορδαλιά είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της αμέσως προηγούμενης πεποίθησης και ίσως το δεύτερο πιο δημοφιλές μετά το Πάσχα/ αρνί στη σούβλα. Ακολουθεί ένα guide με αρκετά από τα ψάρια που θα κολυμπήσουν στα πιάτα της αθηναϊκής εστιατορικής πιάτσας το προσεχές Σάββατο.

Οι μπακαλιάροι της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

- Ο Δημήτρης Κωστόπουλος, ο Σείριος Κομιχείλης και ομάδα του χαλανδριώτικου "Μυστικού Κήπου", θα τιμήσουν απλά και παραδοσιακά την ημέρα, με πατροπαράδοτο μπακαλιάρο-σκορδαλιά, συντροφιά ούζου ή κρασιού.

- Στο "Ελαίας Γη" σε περιμένει ένα ολόκληρο μενού, ειδικά σχεδιασμένο για την εν λόγω ημέρα (€50/άτομο). Το δημοφιλές εστιατόρια των ΒΠ, πέρα από βακαλάο σε κουρκούτι μαζί με σκορδαλιά ή φάβα, προτείνει ακόμη -μεταξύ άλλων- γαριδόσουπα και αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, κριθαρότο με θαλασσινά και σουπιές με πέρλες, γαρίδες στη σχάρα και χταπόδι στα κάρβουνα.

- Ανάμεσα στις πολλές θαλασσινές εμπνεύσεις που ούτως ή άλλως βρίσκεις στο "Αιόλου 68", στα τραπέζια του αστικού ξέφωτου θα παρελάσει και κλασικός τηγανητός μπακαλιάρος με σκορδαλιά.

 Μία πιο εναλλακτική πρόταση επιφυλάσσει για το κοινό το "Dal Professore", με ειδικές παρασκευές αποκλειστικά για την ημέρα της 25ης Μαρτίου. Πιο συγκεκριμένα, το ιταλιάνικο χιτ του Νίκου Δημητροκάλη θα σερβίρει αραντσίνι γεμιστά με μπακαλιάρο, κρέμα αρακά και τσιπς από γκουαντσιάλε, μιλφέιγ μπακαλιάρου με σάλτσα bagna càuda και γκρανέλα φιστικιού, μπακαλιάρο σε τεμπούρα με αλιάδα και γλυκόξινη σάλτσα από nduja Calabrese καθώς και μπακαλιάρο all'anconetana (με πατάτες, τοματίνια, ελιές και κάπαρη).

Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr