6+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Αναγνώσεις ποιημάτων, συναυλίες, αφιερώματα και ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δράσεις έρχονται να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21/3).

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση από το Μουσείο Μπενάκη 

Το Μουσείο Μπενάκη γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση (12-1.30 μ.μ. & 5.30-7 μ.μ.). Πρώτες εκδόσεις, προσωπικά αντικείμενα, χειρόγραφα, φωτογραφίες από τα Αρχεία του Μουσείου, αλλά και εμβληματικά τεκμήρια, όπως τα δύο ελληνικά βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας, συνθέτουν τα πορτρέτα σημαντικών ποιητών αλλά και μουσικών. Στίχοι του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου θα συνδυαστούν με τα πεντάγραμμα δύο κορυφαίων μουσικών, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι. Οι συνθέσεις τους έφεραν την ποίηση στα χείλη ενός μεγάλου κοινού σφραγίζοντας με αλησμόνητες μελωδίες μία ολόκληρη εποχή. 

Είσοδος ελεύθερη | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (education@benaki.org)

Ο Ιανός τιμά τον ποιητή Μιχάλη Γκανά

Για 15η χρονιά, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός και περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι, συνθέτες, τραγουδιστές ,δημοσιογράφοι κ.α.), διοργανώνουν το μεγάλο "Αφιέρωμα στην ποίηση" (6-11 μ.μ.). Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στον ποιητή Μιχάλη Γκανά. Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό της Αθήνας και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του Ιανού.

Μαραθώνιος ποίησης από τον Δήμο Αθηναίων και το ΕΚΠΑ

Την Πέμπτη 21η Μαρτίου 2024, πρώτη μέρα της άνοιξης, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει εκδηλώσεις για να τιμήσει την ποίηση, την τέχνη που βοηθά την κοινωνία να ανακαλύψει και να ενισχύσει την ταυτότητά της. Από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Ποίησης, στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ. Φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, κάτοικοι της Αθήνας, ακόμη και περαστικοί, θα μπορούν να απαγγείλουν κείμενα από το ευρύ φάσμα του παντοιόγλωσσου ποιητικού λόγου, με σκοπό την ανάδειξη ήχων και φωνών στην καθημερινότητα, που μεταμορφώνουν το ηχοτοπίο της πόλης.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr