Οι Βρετανοί ξοδεύουν 4.46 δις. λίρες σε αγορές υπό την επήρεια αλκοόλ

Και τα ρούχα αποτελούν τη δεύτερη πιο δημοφιλή αγορά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ανάμειξη αλκοόλ και shopping φαίνεται να είναι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ. Ύστερα από έρευνα του Finder διαπιστώθηκε ότι οι Βρετανοί ξοδεύουν περίπου 4,46 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ είναι μεθυσμένοι.

Η έρευνα έδειξε ότι πάνω από το ήμισυ των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο (55,9%), πραγματοποίησε τουλάχιστον μια αυθόρμητη αγορά το 2019 ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια του αλκοόλ. Πιθανότατα να μην αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πιο δημοφιλής αγορά ήταν το φαγητό, με το 50,2% των καταναλωτών να παραγγέλλουν τρόφιμα μετά την κατανάλωση μερικών (ή και περισσότερων) ποτών. Ακολούθησαν τα ρούχα, όπου ένας στους τέσσερις (28,48%) Βρετανούς παραδέχτηκε ότι αγόραζε κάτι καινούργιο ενώ είχε πιει αλκοόλ, καθιστώντας τη έτσι τη δεύτερη πιο δημοφιλή αγορά. 

Οι Βρετανοί ξοδεύουν 4.46 δις. λίρες σε αγορές υπό την επήρεια αλκοόλ
Τα ρούχα ήταν η δεύτερη πιο δημοφιλής αγορά υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Ο τζόγος και οι διακοπές έφτασαν στην τρίτη θέση, με το 22,38% των Βρετανών να παραδέχεται ότι ξόδεψε χρήματα και σε αυτές τις κατηγορίες. Τα περισσότερα χρήματα ωστόσο, ανά άτομο δαπανήθηκαν για ταξίδια, όπου καταβλήθηκαν κατά μέσο όρο 155,71 λίρες για αυθόρμητες αποδράσεις. Λιγότερο διατεθειμένοι ήταν οι καταναλωτές στο να ξοδέψουν χρήματα για έπιπλα (μόλις 15,56%), αφήνοντας έτσι την παραγγελία ενός καναπέ να γίνει με νηφαλιότητα. 

1142917166
To 2019 οι Βρετανοί ξόδεψαν 4.46 δις. λίρες σε αγορές ενώ βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Όσον αφορά το φύλο, η τάση για κατανάλωση υπό την επήρεια του αλκοόλ ήταν μεγαλύτερη για τους άντρες σε σχέση με τις γυναίκες, 58,36% και 53,44% αντίστοιχα. Τα είδη ένδυσης ήταν η μόνη κατηγορία όπου οι γυναίκες δαπάνησαν περισσότερα χρήματα.