Η εκκωφαντική σιωπή του Trudeau ως απάντηση για την πολιτική του Trump

Αρκούσαν μόνο 21 δευτερόλεπτα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ εδώ και μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του George Floyd έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, άσκησε κριτική στην πολιτική του Donald Trump με αφορμή την αστυνομική βία στις διαδηλώσεις.

Όταν ρωτήθηκε για τον Αμερικανό πρόεδρο και τη χρήση δακρυγόνων προς τους διαδηλωτές ο Trudeau παρέμεινε σιωπηλός για περίπου 20 δευτερόλεπτα - ένα διάστημα αρκετό για να περάσει το μήνυμά του. Στο τέλος είπε: "Όλοι παρακολουθούμε με τρόμο τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ. Είναι η ώρα να συνεργαστούμε μεταξύ μας, είναι η ώρα να ακούσουμε. Είναι η ώρα να μάθουμε, όταν οι αδικίες συνεχίζονται παρά την πρόοδο στο πέρασμα των χρόνων και των δεκαετιών".

Συνεχίζοντας σε επόμενη ερώτηση δημοσιογράφου για ποιο λόγο δεν σχολιάζει τις κινήσεις του Trump εκείνος προτίμησε να απευθυνθεί στους Καναδούς πολίτες. "Οι Καναδοί χρειάζονται μια κυβέρνηση που θα είναι εκεί γι’ αυτούς, θα τους στηρίζει και θα τους κινεί μπροστά, προς τη σωστή κατεύθυνση και εγώ θα το κάνω αυτό".

Πηγή: madamefigaro.gr