"Πώς να γίνω ευτυχισμένη;" Οι 3 επιλογές που μας βοηθούν να νιώσουμε τι σημαίνει ευτυχία

Αρκεί να αποφασίσουμε ότι θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένες.

Έχετε αναρωτηθεί μήπως βασίζετε την προσωπική σας ευτυχία σε εξωτερικούς παράγοντες; Δεν είστε η μοναδική. Πολλές φορές περιμένουμε να συμβεί κάτι καλό ή κυνηγάμε την επόμενη περιπέτεια που θα μας κάνει χαρούμενους με αποτέλεσμα να χάνουμε τα πολύ απλά πράγματα τα οποία στην πραγματικότητα, είναι εκείνα που συμβάλλουν στο να είμαστε ευτυχισμένοι. Μπορεί η ευτυχία να ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα, αλλά το σίγουρο είναι, πως αποτελεί μία σειρά από επιλογές, μία αλλαγή στην αντίληψη που έχουμε για το κάθε τι, ακόμη και μία δέσμευση. Ευτυχία είναι να είμαστε σε θέση να αποδεχτούμε τα σκοτεινά συναισθήματα που μας περιβάλλουν και στη συνέχεια να προχωρήσουμε πιο δυνατοί από ποτέ.

Αν το σκεφτείτε καλύτερα, θα καταλάβετε πως η ευτυχία βρίσκεται απλά μέσα σας και είναι στο χέρι σας το πώς θα την διαχειριστείτε. Φυσικά, όλο αυτό δεν θα συμβεί μέσα σε μία νύχτα. Απαιτεί μία διαδικασία σκέψης, χρησιμοποιώντας τρία βασικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την ευτυχία που κρύβεται μέσα σας. Είναι απλό, εφικτό και το πιο σημαντικό: Λειτουργεί.

Τρεις τρόποι που  οδηγούν στην ευτυχία:

1. Εκτίμηση

Υπάρχουν φορές που δεν βρίσκετε τίποτα θετικό στη ζωή σας και αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να το βάλετε κάτω και να περιμένετε να διορθωθεί καθετί που δεν σας αρέσει με ένα θαύμα. Κάθε φορά που κατακλύζεστε από αρνητικά συναισθήματα σκεφθείτε ένα μικρό πράγμα που εκτιμάτε και σας κάνει να νιώθετε καλά. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως ένα ζεστό φαγητό ή μία στέγη πάνω από το κεφάλι σας. Όσο περισσότερο εκτιμάτε τα πιο απλά πράγματα, τόσο λιγότερο θα αφήνετε την αρνητική ενέργεια να τρυπώνει στη ζωή σας.

2. Αναπνοή

Όταν βρίσκεστε σε ένταση, ή νιώθετε στενοχωρημένη, ξεχνάτε το πιο απλό και βασικό συστατικό της επιβίωσης: Την αναπνοή. Μία σωστή και βαθιά αναπνοή θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και να δείτε τα πράγματα με περισσότερη λογική. Μάθετε να αναπνέετε, είναι σίγουρα κάτι που θα σας οδηγήσει στον πιο ευτυχισμένο εαυτό σας.

3. Σύνδεση

Κάθε φορά που κάτι πάει στραβά, αποσυνδεθείτε από αυτό που σας αγχώνει και αφήστε χώρο για δραστηριότητες που σας γεμίζουν ψυχικά. Ξεκινήστε διαλογισμό, περπάτημα, διαβάστε ένα καλό βιβλίο ή κάντε μία ουσιαστική συνομιλία με έναν άνθρωπο που σας ηρεμεί. Γενικά, σκεφθείτε τι πραγματικά σας χαλαρώνει έτσι ώστε κάθε φορά που τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά να συνδέεστε με εκείνα που σας εξασφαλίζουν ψυχική ηρεμία και ασφάλεια.

Πηγή: Missbloom.gr