Ο Τούρκος καλλιτέχνης Murat Yıldırım δίνει ένα furry makeover σε διάσημα έργα τέχνης

Πίνακες ζωγραφικής επαναπροσδιορίζονται σε τρισδιάστατες, γούνινες μορφές.

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης του κόσμου έχουν πάρει μια νέα, γούνινη μορφή, υπό το βλέμμα του Τούρκου καλλιτέχνη Murat Yıldırım. Από τη Monalisa του Da Vinci μέχρι την "Κραυγή" του Edvard Munch, τα furry makeovers δίνουν στους πίνακες μια νέα πνοή χωρίς να μειώσουν την ουσία τους και επιτρέποντας στους θεατές να αναγνωρίσουν το αρχικό έργο. Το αποτέλεσμα είναι τόσο απτό, που παρόλο που πρόκειται για ψηφιακές συνθέσεις, όλα αυτά θα μπορούσαν εύκολα να εμφανιστούν σε λευκό φόντο σε οποιοδήποτε σπίτι.

"Εδώ και καιρό, είναι σύνηθες να αναπαράγουμε τους πιο διάσημους πίνακες του κόσμου σε διάφορες απομιμήσεις" λέει ο Murat Yıldırım στο designboom. "Σε αυτήν την αφηρημένη ιδέα, χρησιμοποίησα τις γούνες ως δημιουργικό εργαλείο για να προωθήσω τους παγκοσμίου φήμης πίνακες. Με αυτό το αποτέλεσμα, συνδυάζω τα χρώματα όλων των εικόνων με έναν καινοτόμο και ζωντανό τρόπο. Οι κλασικοί πίνακες με έχουν εντυπωσιάσει από όταν ήμουν παιδί.  Ωστόσο, δεδομένου ότι η σύγχρονη τέχνη έχει γίνει ψηφιακή, μετέτρεψα όλα αυτά τα αγαπημένα μου έργα τέχνης σε 3D".

"Πιστεύαμε ανέκαθεν ότι η δημιουργικότητα είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης στον κόσμο και αυτές οι άγριες (και γούνινες) αφηρημένες απομιμήσεις που παρουσιάσαμε στο Behance από τον Murat Yıldırım, που έχει ως έδρα του την Τουρκία, είναι ένα φοβερό παράδειγμα για το πώς όλα είναι ένα παράδειγμα από κάτι άλλο, και ότι η σημερινή "remix" γενιά δεν είναι τόσο νέα όσο νομίζουμε" σχολιάζει ο Scott Belsky, ιδρυτής του Behance, στον λογαριασμό του στο Instagram.

Κεντρική φωτογραφία: @muartive

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ