Ιστορική απόφαση για την σύγχρονη ελληνική δικαιοσύνη και κοινωνία

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Tο δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την καταδίκη μελών της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής -Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής- με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Νωρίτερα, το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για συνέργεια, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή. Κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, από την ομάδα που επιτέθηκε στον Φύσσα, για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία όσοι αντιμετώπιζαν αυτή την κατηγορία, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Σαντοριναίος.

Μετά την απόφαση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή και των 5 κατηγορουμένων για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής μετά την είσοδό της στη Βουλή. Ένοχοι κρίθηκαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση κατά συνδικαλιστικών του ΠΑΜΕ.

Πηγή: esquire.com.gr