Ο οργανισμός των Grammys θα ξεκινήσει μια μελέτη για την εκπροσώπηση των γυναικών στη μουσική

Με στόχο να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εκπροσώπησης των γυναικών στη μουσική βιομηχανία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στα τέλη του 2020, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Grammy Awards του 2021, με επικεφαλής την Beyoncé, καθώς είχε εννέα υποψηφιότητες για το visual άλμπουμ της, Black Is King, και τις Dua Lipa και Taylor Swift να ακολουθούν με έξι υποψηφιότητες. Παρά τις γυναίκες που ηγούνται των βραβείων, μόλις το 23% των συνολικών υποψηφίων της τελετής - που θα προβληθεί στις 14 Μαρτίου - είναι γυναίκες. Δηλαδή μόνο οι 198 υποψήφιοι από τους 853, σε 83 διαφορετικές κατηγορίες, σύμφωνα με αναφορές από τους διοργανωτές των βραβείων.

Μετά από αυτά τα όχι και τόσο ενθαρρυντικά νέα, η Recording Academy - δηλ. ο οργανισμός της μουσικής βιομηχανίας πίσω από τα Βραβεία Grammy - αναμένεται να ξεκινήσει μια μελέτη για την εκπροσώπηση των γυναικών στη μουσική βιομηχανία, σε συνεργασία με το Berklee College of Music και το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

"Η μουσική βιομηχανία χρειάζεται μια ευρεία μελέτη για το φύλο που να εξετάζει την εκπροσώπηση των γυναικών πέρα ​​από τη σημερινή δημοφιλή μουσική", λέει η Susan Whitehead, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Berklee College of Music (μέσω του Guardian). "Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Recording Academy για να αναπτύξουμε μια ισχυρή μεθοδολογία για αυτήν τη μελέτη και να αντιμετωπίσουμε αυθεντικά την έλλειψη εκπροσώπησης των γυναικών στη μουσική βιομηχανία".