Παγκόσμια Ημέρα Χορού | Συντονιστείτε στα social media του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οι χορευτές της Λυρικής γιορτάζουν την ημέρα με τον πιο όμορφο τρόπο

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο χορός μάς ενώνει ακόμα κι αν βρισκόμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον. Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, οι χορευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μας προσκαλούν στα social media του Μπαλέτου για μαθήματα χορού σε ζωντανή μετάδοση και διαδραστικές προκλήσεις. 

Σήμερα στις 15:00, η Μαρία Κουσουνή (Ά χορεύτρια του Μπαλέτου της ΕΛΣ) σε ζωντανή μετάδοση, μας καλεί να μάθουμε τη νέα χορογραφία του διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου "insideoutSolo" σε μουσική Wolfgang Amadeus Mozart. Μαζί της η πιανίστα της ΕΛΣ Έριδα Μουστίδη- Μελογιαννίδη.

Τη σκυτάλη παίρνουν ο Γιάννης Μίχος (βοηθός χορογράφου στο Μπαλέτου της ΕΛΣ) για ένα μάθημα σύγχρονου Χορού, ο Βαγγέλης Μπίκος (Ά χορευτής του Μπαλέτου της ΕΛΣ) και ο πιανίστας Αναστάσης Χαμηλάκης για ένα επαγγελματικό μάθημα Μπαλέτου ενώ ακολουθούν κι άλλοι ταλαντούχοι χορευτές με ενδιαφέροντα μαθήματα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή Jean-Georges Noverre (29 Απριλίου 1727 – 19 Οκτωβρίου 1810) που θεωρείται δημιουργός του σύγχρονου μπαλέτου.

Πηγή: madamefigaro.gr