Ακούστε τις μουσικές επιλογές των Fanny Ardant, Juliette Binoche και Patricia Kaas

Γάλλοι και γαλλόφωνοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γαλλικού Ινστιτούτου για τη Γιορτή της Μουσικής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Γαλλικό Ινστιτούτο συμμετέχει φέτος στη Γιορτή της Μουσικής με έναν διαφορετικό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών που περιορίζουν τις συναθροίσεις και τις εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες παραδοσιακά ζωντανεύουν δρόμους και πλατείες αυτήν την ημέρα.

Αγαπημένοι και γνωστοί Γάλλοι και γαλλόφωνοι καλλιτέχνες από το χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής και του θεάτρου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ινστιτούτου και μοιράζονται με το ελληνικό κοινό μουσικές και τραγούδια που αγάπησαν, τιμώντας τη χώρα που καθιέρωσε αυτή τη γιορτή.

Η Γιορτή της Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 από τον τέως υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας Jack Lang και διοργανώνεται πλέον παγκοσμίως κάθε χρόνο σε περισσότερες από 110 χώρες και στις 5 ηπείρους στις 21 Ιουνίου, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου. 

Ακούστε ως 21 Ιουνίου στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου τις μουσικές επιλογές των Jack Lang, Fanny Ardant, Emmanuelle Béart, Juliette Binoche, Imany, Olivier Py, Indila, Rufus Wainwright, Patricia Kaas και ανακαλύψτε μαζί τους, από τα σπίτια τους στα σπίτια σας, το πώς η μουσική ντύνει, σηματοδοτεί, ομορφαίνει, ζωντανεύει και θυμίζει στιγμές της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας, των ονείρων μας.

Ακούστε τις playlists στο spotify