10 αξέχαστοι ρόλοι του Robin Williams

Ο αγαπημένος και ιδιοφυής ηθοποιός γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 21 Ιουλίου του 1951.

HARPER'S BAZAAR TEAM

 Ο Robin Williams πέθανε στις 11 Αυγούστου του 2014, σε ηλικία 63 ετών. Αυτοκτόνησε στο διαμέρισμά του. Εδώ και δεκαετίες πάλευε με την κατάθλιψη, ενώ ποτέ δεν έκρυψε τον πολυετή εθισμό του στην κοκαΐνη και στο αλκοόλ, από τα οποία αποφάσισε να απεξαρτηθεί μετά το θάνατο του κολλητού του φίλου, John Belushi, το 1982. Κατάφερε να παραμείνει καθαρός για περίπου 20 χρόνια, αλλά ξανάρχισε να πίνει το 2003, κατά τη διάρκεια κάποιων γυρισμάτων σε μια μικρή κωμόπολη της Αλάσκα. 

Γεννημένος στις  21 Ιουλίου του 1951, ξεκίνησε την εκθαμβωτική του καριέρα ως stand up κωμικός στις αρχές της δεκαετίας του '70. Το 1977 υποδύθηκε για πρώτη φορά τον εξωγήινο Mork, σε ένα επεισόδιο του τηλεοπτικού σήριαλ Happy Days. Ο χαρακτήρας αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής, που ανάγκασε τους παραγωγούς του σήριαλ να δημιουργήσουν ένα spin-off γραμμένο πάνω του. Το Mork and Mindy προβλήθηκε από το 1978 ως το 1982 κι ανέδειξε τον Robin Williams σε αγαπημένο οικογενειακό ηθοποιό και κυρίαρχη φιγούρα των τηλεοπτικών sitcoms.

Η πρώτη του κινηματογραφική ταινία ήταν το "Μπορώ και χωρίς τα γυαλιά μου", μια ασήμαντη ξεχασμένη σεξοκομωδία που γυρίστηκε το 1977. Η δεύτερη ήταν ο "Ποπάι". Συνολικά, συμμετείχε σε περισσότερες από 80 ταινίες. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και πήρε το αγαλματάκι στο σπίτι του μία μόνο φορά, για την ερμηνεία του στον "Ξεχωριστό Will Hunting". H μοναδική του ικανότητα να επενδύει τους ρόλους του με ίσα φορτία κωμωδίας και δράματος, γέλιου και βουρκώματος, τον βοήθησε να αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο ξεχωριστούς και δημοφιλέστερους κωμικούς του καιρού μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr