Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2020 | "Συγχρονίζει" Έλληνες και ξένους μουσικούς σ' ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα

Οι κύριες συναυλίες θα δοθούν στις 17 & 18 Αυγούστου σε ειδικά επιλεγμένο σημείο του Μολύβου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου έρχεται για μία ακόμα χρονιά να προσφέρει τις μουσικές του στους φίλους της κλασικής μουσικής, από τον υπέροχο Μόλυβο της Μυτιλήνης. Μόνο που η φετινή διοργάνωση, προσαρμοσμένη στις υποχρεώσεις που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού θα είναι διαφορετική: έλληνες και ξένοι μουσικοί θα α συγχρονιστούν από το Μόλυβο, την Στουτγάρδη και το Βερολίνο για να ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα απαιτητικό, το οποίο θα μεταδοθεί σε live streaming από τα social media του Φεστιβάλ, ραδιοφωνικά στην Ελλάδα και στη Γερμανία, αλλά και τηλεοπτικά.

Το θέμα του φετινού Φεστιβάλ επομένως δεν είναι τυχαίο: Synchronicity. Πρόκειται για τον Συγχρονισμό, που συμβολίζει την ιδέα ότι η μουσική μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του χρόνου και του χώρου για να στείλει ένα μήνυμα δύναμης, ελπίδας και ενότητας. Και αυτό ακριβώς είναι που στοχεύει να πετύχει το διεθνώς αναγνωρισμένο Φεστιβάλ φέρνοντας κοντά... αλλά από απόσταση μουσικούς από διαφορετικά σημεία της Ευρώπης. 

Οι συναυλίες 

Στις 23 Ιουλίου, η καθιερωμένη προφεστιβαλική συναυλία θα γίνει στην Στουτγάρδη, Γερμανίας, με απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση από το γερμανικό κανάλι SWR, ενώ το κυρίως φεστιβάλ θα είναι διήμερο.

Οι φετινές συναυλίες θα δοθούν στις 17 & 18 Αυγούστου 2020 σε ειδικά επιλεγμένο σημείο του Μολύβου, με άριστη ακουστική, αλλά και τις προϋποθέσεις για να προβληθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο οικισμός, ο οποίος θα "φωτιστεί" από το γνωστό σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη.

Το πρωί της 18ης θα πραγματοποιηθεί κονσέρτο μπροστά από το "Βοστάνειο" νοσοκομείο στη Μυτιλήνη προς τιμήν των γιατρών και νοσοκόμων του νησιού, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας έλληνες και ξένοι μουσικοί θα συγχρονιστούν για να ερμηνεύσουν το μουσικό πρόγραμμα.

Στο φετινό Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του συνθέτη Νίκου Χαριζάνου „MOMENTS" op.219. Εννέα παιδιά που ζουν στη Λέσβο ηχογράφησαν ήχους, τραγούδια και μελωδίες που αντιπροσωπεύουν το νησί ή αρέσουν στα ίδια, και ο συνθέτης τα "έντυσε" με μελωδίες 4 οργάνων: φλάουτο, φαγκότο, τσέλο και γαλλικό κόρνο. Το έργο έχει 3 μέρη. Τα δύο θα παρουσιαστούν βιντεοσκοπημένα και το 3ο, ζωντανά στον Μόλυβο, από το μουσικό Στάθη Καραπάνο.

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2020 | "Συγχρονίζει" Έλληνες και ξένους μουσικούς σ' ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα

Οι παγκοσμίου φήμες καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Στο Μόλυβο: Danae Doerken (πιάνο), Kiveli Doerken (πιάνο), Jonian Ilias Kadesha (βιολί), Δανάη Παπαματθαίου - Matske (βιολί), Στάθης Καραπάνος (φλάουτο), David Orlowsky (κλαρινέτο)

Στο Βερολίνο: Lars Vogt (πιάνο), Christian Tetzlaff (βιολί), Benedict Kloeckner (τσέλο).

Στη Στουτγάρδη: Sebastian Manz (κλαρινέτο), Maximilian Hornung (τσέλο), Philippe Tondre (όμποε), Sarah Christian (βιολί), Kiveli Doerken (πιάνο), Danae Doerken (πιάνο)

Στην Αθήνα μέσω διαδικτύου: Διονύσης Γραμμένος (κλαρινέτο)

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2020

Το πρόγραμμα 

17/08
J. Haydn: London Trio no. 1 (Hob. IV)
B. Bartók: Contrasts για κλαρινέτο, βιολί και πιάνο Sz. 111
G. Fauré: Sicilienne για φλάουτο και πιάνο
F. Mendelssohn: Konzertstück Nr. 2 (split screen) για basset horn, κλαρινέτο και πιάνο με τη συμμετοχή του Διονύση Γραμμένου (κλαρινέτο)
J. Brahms: Piano Trio C minor op. 101

18/08
J. Haydn: Divertissement op. 100, no. 2 για φλάουτο, βιολί και τσέλο
Νίκος Χαριζάνος: „MOMENTS" op.219 – για φλάουτο, φαγκότο, τσέλο και γαλλικό κόρνο. Παγκόσμια πρεμιέρα
N. Skalkottas: Duo για βιολί και τσέλο, AK 44
L.v. Beethoven: Duo για φλάουρο και κλαρινέτο WoO 2
C. Debussy: Piano Trio G major
Ελληνικός Εθνικός Ύμνος: split screen

Για Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.molyvosfestival.com