Μεγάλα και σπάνια έργα του Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής

Ο σπουδαίος πιανίστας Μαρτίνος Τιρίμος θα ερμηνεύσει κομμάτια του κορυφαίου μουσουργού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στην επετειακή ατμόσφαιρα της συμπλήρωσης 250 χρόνων, το 2020, από τη γέννηση του Ludwig van Beethoven (1770 – 1827), του κορυφαίου μουσουργού όλων των εποχών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο Μαρτίνος Τιρίμος, σπουδαίος πιανίστας, διεθνώς αναγνωρισμένος μπετοβενιστής και παιδαγωγός, παρουσιάζουν τέσσερα ρεσιτάλ-αφιερώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κύκλος συνεχίζεται την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, με το τρίτο από τα τέσσερα ρεσιτάλ, στο οποίο θα ακουστεί ο μεγάλος πιανιστικός "κολοσσός" του Βeethoven, η μεγαλειώδης, πρωτοποριακή Σονάτα "Hammerklavier", έργο 106. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την προτελευταία Σονάτα σε λα ύφεση μείζονα, έργο 110, ένα από τα πιο λυρικά, στοχαστικά, αλλά και αγαπητά έργα από την υπερβατική τελευταία περίοδο του συνθέτη.  Ο σπουδαίος σολίστ θα ερμηνεύσει επίσης το εμπνευσμένο, σχεδόν άγνωστο, μικρό κομμάτι "Εύθυμο και θλιμμένο", WoO 54 και την καταπληκτική Φαντασία σε σολ ελάσσονα, έργο 77, την οποία θεωρεί ως ένα εξαιρετικό μπετοβενικό παράδειγμα αυτοσχεδιασμού.

Μετά το τέλος του ρεσιτάλ, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της μνημειώδους ηχογράφησης Beethoven – Complete Piano Works by Martino Tirimo (Hänssler Classic, 16 CD), ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος θα υπογράψει προσωπικά τη δισκογραφική έκδοση, η οποία θα διατίθεται από το M Shop καθώς και από πωλητήριο έξω από την Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Ο Μαρτίνος Τιρίμος στο τελευταίο ρεσιτάλ του στο Μέγαρο στις 12.12.2020 θα ερμηνεύσει δύο από τις πιο γνωστές κορυφαίες σονάτες για πιάνο της τελευταίας περιόδου, τις Σονάτες αρ. 30, έργο 109,  και αρ. 32, έργο 111. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται το σχετικά άγνωστο, θαυμάσιο Allegretto, WoO53 και οι διάσημες Παραλλαγές "Eroica", κεντρικό έργο της πιανιστικής φιλολογίας, το οποίο συνδέεται θεματικά με την "Ηρωική" Συμφωνία αρ. 3.

Eισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr