63α Βραβεία Grammy | Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποψινή τελετή

Οι υποψηφιότητες, τα φαβορί, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλα όσα αναμένεται να συμβούν απόψε.

Η τελετή απονομής των Βραβείων Grammy ήταν αρχικά να διεξαχθεί στις 31 Ιανουαρίου, όμως –όπως συνέβη και με τις Χρυσές Σφαίρες αλλά και με τα Όσκαρ- οι διοργανωτές αποφάσισαν να την μεταθέσουν για αργότερα, με την ελπίδα οι συνθήκες από υγειονομικής άποψης να είναι πιο ασφαλείς. Έτσι, τα βραβεία θα δοθούν απόψε, 14 Μαρτίου, στο Λος Άντζελες, με οικοδεσπότη τον παρουσιαστή Τrevor Noah. Η τελετή θα ακολουθεί το…τρεντ της  εποχής και θα περιλαμβάνει τόσο την παρουσία κάποιων ανθρώπων στο Staples Center όσο και ψηφιακές συνδέσεις, όμως δεν θα υπάρχει κοινό στην αίθουσα, ενώ κάποια μέρη θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους.

"Μόνο το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε για την Covid-19 κοστίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια", δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Harvey Mason jr, ενώ ο Jack Sussman, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της CBS για ειδικές και ζωντανές εκδηλώσεις, πρόσθεσε ότι πολλοί καλλιτέχνες ζήτησαν να υπάρχουν συνθήκες απόλυτης προστασίας προκειμένου να παραβρεθούν. Έτσι, δημιουργήθηκαν "γωνιές" όπου θα βρίσκονται μικρές ομάδες υποψηφίων και όπου έχει διασφαλιστεί ότι δεν θα είναι εφικτό διαφορετικές ομάδες να συναντηθούν μεταξύ τους.

Οι performances των καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθούν με πολύ μικρότερη από ό,τι συνήθως ομάδα μουσικών ενώ κάποιες έχουν μαγνητοσκοπηθεί εκ των προτέρων ακολουθώντας πάντα τους πολύ αυστηρούς κανόνες που επιβάλλει το πρωτόκολλο. Εν ολίγοις, θα είναι μια τελετή διαφορετική από τις άλλες χρονιές, αλλά η μουσική βιομηχανία που μαστίζεται από την κρίση στις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο τη θεωρεί απαραίτητη για την επιβίωσή της.

Τα φαβορί

Στο παρασκήνιο των Grammy πρωταγωνίστησε η διαμάχη του The Weeknd (το άλμπουμ του οποίου After Hour αν και πολύ επιτυχημένο δεν πήρε καμία υποψηφιότητα) με την επιτροπή αλλά και η αντίδραση του Zayn Malik που έγραψε στο Twitter ότι για να φτάσει κανείς στις τελικές υποψηφιότητες πρέπει να "δωροδοκήσει" τους διοργανωτές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Madamefigaro,gr