Θόδωρος Αγγελόπουλος | Ένα νέο βιβλίο για το μεγάλο σκηνοθέτη κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Γαλλία

Το βιβλίο του Γιώργου Αρχιμανδρίτη περιλαμβάνει μια σειρά από ραδιοφωνικές συζητήσεις με το Θόδωρο Αγγελόπουλο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το βιβλίο του Γιώργου Αρχιμανδρίτη "Θόδωρος Αγγελόπουλος - Ο μετέωρος χρόνος" που μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία περιλαμβάνει σειρά συζητήσεών του με τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον σταθμό πολιτισμού της Δημόσιας Γαλλικής Ραδιοφωνίας, France Culture στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών του συγγραφέα "Με γυμνή φωνή: Θόδωρος Αγγελόπουλος".

Η εκπομπή "Με γυμνή φωνή" αποτελείται από πέντε ημίωρες συζητήσεις με προσωπικότητες που σηματοδοτούν την εποχή μας: φιλοσόφους, καλλιτέχνες, δημιουργούς που δέχονται σε κάποια στιγμή της ζωής τους, να εκμυστηρευτούν τις ελπίδες, τα πιστεύω και τις αμφιβολίες τους. Η πολύτιμη μαρτυρία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη συνοδεύεται από τη φιλμογραφία του πλήρως ενημερωμένη. Η καταγραφή του σπάνιου αυτού υλικού αποτελεί καρπό της συνεργασίας του γαλλικού εκδοτικού οίκου Actes Sud με το Ινστιτούτο Lumière που φέρει το όνομα των δημιουργών του Κινηματογράφου και έχει ως αποστολή την διατήρηση και την διάδοση της κινηματογραφικής κληρονομιάς.

Στην Ελλάδα το βιβλίο κυκλοφορεί με τίτλο "Θόδωρος Αγγελόπουλος-Με γυμνή φωνή" από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ποιος είναι ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης

Συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού και δημοσιογράφος, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης. Έχει διατελέσει Πρέσβης Πολιτισμού της Ελλάδας στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ορίστηκε επίσημος εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Παρίσι. Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και με τον τίτλο του Αξιωματούχου του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και τον κόσμο.

Θόδωρος Αγγελόπουλος | Ένα νέο βιβλίο για το μεγάλο σκηνοθέτη κυκλοφορεί σε Ελλάδα και Γαλλία