Πάμε για βερμούτ στην Τήνο

Ο Δημήτρης Κατριβέσης, μετά το Thama, ανοίγει και μία ultra-cool βερμουτερία, το Bogan, στο πανέμορφο νησί της Τήνου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πέρσι ο γνωστός για την ανατρεπτική του διάθεση και την out-of-the-box φιλοσοφία του, Δημήτρης Κατριβέσης, έκανε το δικό του "θαύμα" στην Τήνο, με το αέρινο Thama του να τραβά τα βλέμματα στο πανέμορφο κυκλαδονήσι και να συζητιέται, όχι μόνο για το εξαιρετικό του φαγητό, αλλά και για τα ηχηρά events με διάσημους σεφ από όλο τον κόσμο που διοργάνωσε.

Τώρα, ο ταλαντούχος σεφ ανοίγει ακόμη περισσότερο τα φτερά του στο νησί, που από ότι φαίνεται έχει γίνει το δεύτερο σπίτι του, και ετοιμάζει ένα ακόμη ιδιαίτερο project, το Bogan, μία πανέμορφη βερμουτερία στεγασμένη σε ένα κτήριο-διαμάντι του 18ου αιώνα. 

Μέσα στην Χώρα της Τήνου, σε ένα γραφικό σοκάκι-πεζόδρομο και σε ένα υπέροχο κτήριο του 18ου αιώνα, ο Δημήτρης εγκαινιάζει κάτι εντελώς νέο για το νησί, έναν χώρο που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως "backstage of fun", όπου θα πρωταγωνιστεί φυσικά το βερμούτ, αλλά και τα tapas σε κάθε πιθανή εκδοχή.

Αδημονούμε λοιπόν να πάρουμε τη θέση μας στο μεγάλο μπαρ, χαζεύοντας τους γρήγορους ρυθμούς της κουζίνας και απολαμβάνοντας τα ποτά μας. Μαθαίνω βέβαια πως μέσα θα υπάρχει και κελάρι, που θα μπορούμε να κλείσουμε μόνο για εμάς και την παρέα μας. Στο Bogan, όπως λέει σεφ, θα κυριαρχεί φυσικά το βερμούτ, αλλά και τα γιγαντιαία G’n’T (τι καλύτερο για ένα χαλαρό καλοκαιρινό βράδυ στις Κυκλάδες), ενώ η λίστα των κρασιών προβλέπεται να ενθουσιάσει τους απανταχού οινόφιλους.

Το tapas menu εμπνέεται από την τοπική πρώτη ύλη και έτσι το φρυγανισμένο μας ψωμάκι θα έχει πάνω του ντόπιες μυρωδάτες τοματούλες, Λούζα, αγκινάρες από τα χωράφια, φυσικά φρουτάλια και μαρμελάδα από κρεμμύδι, αλλά και καρίκι, τηγανητές σαρδέλες και ό,τι άλλο χωράει ο νους σας από την εξαιρετική πραγματικά παραγωγή του νησιού…κάτι πήρε το αυτί μου και για tapas κατσικάκι, θα δείξει!