Λονδίνο | Πυροτεχήματα με τη μορφή της βασίλισσας Ελισάβετ για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς (φωτο)

Ίσως τα πιο εντυπωσιακά από τα εκατομμύρια πυροτεχνήματα που φώτισαν με την αλλαγή του χρόνου τον ουρανό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με μια πολύ εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από τον Τάμεση γιόρτασε η βρετανική πρωτεύουσα τον ερχομό του 2023. Το σόου περιελάμβανε έναν συγκινητικό φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ η γιγαντιαία ρόδα του Λονδίνου "London Eye” φωτίστηκε μπλε και κίτρινη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ουκρανία.

Στη γιορτή - την οποία ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan χαρακτήρισε ως "τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη”, υπήρχε επίσης αναφορά στα ερυθρόλευκα χρώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας αλλά και στα χρώματα του ουράνιου τόξου της διοργάνωσης LGBTQ Pride, η οποία γιόρτασε την 50ή επέτειό της το 2022.

Για πρώτη φορά μετά την εμφάνιση της Covid-19, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του ποταμού, κοντά στο Big Ben για να παρακολουθήσει το 12λεπτο sold out σόου με 12.000 πυροτεχνήματα στον ουρανό.

Διαβάστε Επίσης

Αναμφισβήτητα, τα πιο εντυπωσιακά και πρωτότυπα ήταν εκείνα που είχαν τη μορφή της Βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά και του νέου βασιλιά Καρόλου Γ'.

Πυροτεχμήματα Ελισάβετ
Πυροτεχνηματα Κάρολος

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης ένα ηχογραφημένο μήνυμα από την αείμνηστη Βασίλισσα αλλά και από την Dame Judi Dench, ενώ ολοκληρώθηκε με ένα μήνυμα από τον βασιλιά Κάρολο σχετικά με την ανάγκη διατήρησης του μέλλοντος του πλανήτη μας.

Διαβάστε Επίσης