Όλες οι συναυλίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2023

Ο Χάρης Συμβουλίδης ξεχωρίζει μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα της νέας χρονιάς.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι Florence + The Machine επιστρέφουν!

Με το "Dance Fever" (2022) να τους χαρίζει το τέταρτο Νο 1 της καριέρας τους, η Florence Welch και οι Machines της επισφράγισαν τη μεγάλη μετάβαση που μπόρεσαν να κάνουν από τα βρετανικά indie λημέρια στο διεθνές pop mainstream, δίχως να χάσουν το κοινό που περπάτησε μαζί τους ήδη από το 2008. Αυτή η ορμή πυροδοτεί λοιπόν άλλη μία παγκόσμια περιοδεία, η οποία ήταν μάλλον δεδομένο ότι θα κάνει στάση και στην Αθήνα. Πώς να γινόταν διαφορετικά, άλλωστε, μετά τον αξέχαστο χαμό του 2018, όταν η μπάντα έκανε τρία απανωτά sold out; (Ejekt, Πλατεία Νερού, 2/7)

O τενόρος της καρδιάς μας

"Αν ο Θεός τραγουδά, η φωνή του πρέπει να μοιάζει σαν του Andrea Bocelli", έχει δηλώσει η Céline Dion. Ο φημισμένος Ιταλός τενόρος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα 30 χρόνια της λαμπρής του καριέρας και η συναυλία του στο ΟΑΚΑ θεωρείται δικαίως ένα από τα ορόσημα του φετινού καλοκαιριού, αφού συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες της όπερας που μπόρεσαν να ανοιχτούν σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό, αγγίζοντας ακόμα και τη mainstream pop επιτυχία – δεν είναι τυχαίο, ας πούμε, ότι μέσα στο 2018 ο Bocelli βρέθηκε στο Νο 1 τόσο της Βρετανίας όσο και των ΗΠΑ (ΟΑΚΑ, 18/7).

Τα μεγάλα ονόματα του Release 

Το Release Athens πρωταγωνίστησε στο καλοκαίρι του 2022 και φαίνεται να έχει ανάλογες φιλοδοξίες και για το 2023, οπότε οι μέχρι στιγμής ανακοινώσεις αποκαλύπτουν μικρό μόνο μέρος των τελικών σχεδίων. Οι Arctic Monkeys συνάντησαν κάμποση μουρμούρα για τον τελευταίο τους δίσκο, όμως οι ζωντανές εμφανίσεις παραμένουν μια διαφορετική υπόθεση – κάτι που επιβεβαιώθηκε άμεσα με το εντυπωσιακό sold out της βραδιάς στην Πλατεία Νερού (19/7). Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η έλευση των Nightwish, καθώς το φινλανδικό συγκρότημα παραμένει πολύ αγαπητό στην Ελλάδα, ακόμα και έξω από τα metal "σύνορα". Επιπλέον, με δεδομένο ότι έχουν να φανούν 15 χρόνια, θεωρείται πιθανό ότι θα αγγίξουν κι αυτοί το sold out (Πλατεία Νερού, 7/6). Χαράς ευαγγέλια για τους οπαδούς του power metal είναι βέβαια και ο ερχομός των Helloween, καθώς η reunion tour που έκλεισε τις παλιές πληγές της γερμανικής μπάντας αποτελούσε χρόνιο απωθημένο τους, δίνοντας την ιστορική ευκαιρία να δει κανείς τους Kai Hansen, Michael Kiske & Michael Weikath μαζί στην ίδια σκηνή. (Πλατεία Νερού, 17/6)

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr