"Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο" | Το παραμύθι του Αντώνη Τουμανίδη γίνεται ταινία στο Χόλιγουντ

Η Dark Universe Pictures θα μεταφέρει το βιβλίο του Έλληνα συγγραφέα στη μεγάλη οθόνη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ταλαντούχος παραμυθάς, που ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να "ταξιδέψει" τους αναγνώστες του στον δικό του ευφάνταστο κόσμο, τελικά κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει κάθε προσδοκία του, αλλά και να κατακτήσει το Hollywood. Ο Αντώνης Τουμανίδης από τη Σκύδρα Πέλλας, όταν ξεκίνησε να γράφει την "Αληθινή ιστορία του Πινόκιο", αν και παραμυθάς, ήταν αδύνατο να φανταστεί πως λίγους μήνες αργότερα, η ιστορία του θα ταξίδευε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και η σκοτεινή μαριονέτα του, θα εντυπωσίαζε τόσο πολύ την Dark Universe Pictures, που θα αποφάσιζε να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

"Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταφέρει ακόμα να συνειδητοποιήσω κάποια πράγματα. Είμαι ένας παραμυθάς, που έχει μοναδικό σκοπό του να μοιραστεί τη μαγεία με τον κόσμο, είτε μέσω των βιβλίων είτε μέσω του κινηματογράφου", εξηγεί ο Αντώνης Τουμανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και δηλώνει ευγνώμων που πίστεψαν τον παραμυθόκοσμο του, εταιρείες κολοσσοί του αμερικανικού κινηματογράφου.

Η υπόθεση της "Αληθινής ιστορίας του Πινόκιο"

Στο βιβλίο, ένας δολοφόνος κατά συρροή, με το ψευδώνυμο Τζεπέτο, τρομοκρατεί τη Νέα Υόρκη, μεταμορφώνοντας τα θύματά του σε ανθρώπινες μαριονέτες. Ο ντετέκτιβ Καρλ Μπίκλερ θα ανακαλύψει ένα βιβλίο με τον τίτλο "Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο" και θα διαπιστώσει πως το κλασικό παραμύθι είναι αληθινό και γραμμένο με αίμα.

"Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο" είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για τον δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και τον γιο του, μια μαριονέτα η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι, διευκρινίζει ο Αντώνης Τουμανίδης, τονίζοντας πως "η ιδέα στηρίχθηκε στο γεγονός πως ο συγγραφέας Carlo Collodi, ο "πατέρας" του Πινόκιο, αρχικά σκότωνε τη μαριονέτα- ξεψυχούσε κρεμασμένη στο κλαδί μιας βελανιδιάς. Το τέλος του κλασικού παραμυθιού διαφοροποιήθηκε μετέπειτα από τον Collodi. Ως εκ τούτου, επέστρεψα στη σκοτεινή αρχική εκδοχή του παραμυθιού και εμπνεύστηκα από αυτήν, ενώ ταυτόχρονα μετέφερα κομμάτι της ιστορίας στο σήμερα".

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr