5 cookbooks για το 2020

Από τα κλασικά twists της γαλλικής κουζίνας μέχρι την γευστική αποκάλυψη της Ιρλανδίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε κάποιο σημείο μέσα στη δεκαετία του 2010, το φαγητό γνώρισε πρωτόγνωρα επίπεδα δημοφιλίας. Ίσως έπαιξε ρόλο το Instagram, ίσως βοήθησε πολύ η άνοδος της παγκόσμιας γαστρονομίας και ένα πρόσωπό της που δεν είχε εμφανιστεί κατά το παρελθόν, ίσως αυτό οφείλεται στις αυξήσεις των πωλήσεων των θεματικών περιοδικών. Όποιος κι αν ήταν ο βασικότερος λόγος, η επιστροφή του φαγητού είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. 

Στο ευρύτερο πλαίσιο της γενικότερης τάσης, υπήρξαν αρκετά cookbooks που ξέφυγαν κατά πολύ από τα στερεότυπα του είδους. Το καλό είναι ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει. Παρακάτω, ακολουθούν κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα, που καταφθάνουν τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς. 

Dinner In French

5 cookbooks για το 2020

H food writer των New York Times και συγγραφέας Melissa Clark αποτίει τον δικό της φόρο τιμής στην μητέρα της γαστρονομίας, Γαλλία, με ένα βιβλίο που παρουσιάζει περισσότερες από 150 κλασικές γαλλικές συνταγές, όλες με κάποιο έξυπνο twist. H Clark ανατρέχει μάλιστα στα καλοκαίρια που περνούσε σαν παιδί με τους γονείς της στη γαλλική ύπαιθρο, αναπολώντας αρκετές από τις αυθεντικές γεύσεις αυτής. Κατορθώνει δε, να το κάνει με μία έξυπνη ματιά στα food trends του 21ου αιώνα. 

The Irish Cookbook

the irish cook book

Το βιβλίο του JP McMahon παρουσιάζει το πραγματικό βάθος της ιρλανδικής κουζίνας, με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Η πλούσια σε ιστορία και παράδοση γαστρονομική κουλτούρα του νησιού, που έχει τις ρίζες της εκατοντάδες χρόνια πριν, καταδεικνύεται με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Το ιρλανδικό φαγητό άλλωστε είναι ουσιαστικά το άθροισμα όσων δίνει η γη και η θάλασσα και αυτό ακριβώς καταγράφεται στις 480 συνταγές του The Irish Cookbook, που προέρχονται από κάθε γωνιά του ΕΙΡΕ. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr