Τι είναι το dark mode, πώς το χρησιμοποιείτε και γιατί το χρειάζεστε στις συσκευές σας

Μια απλή επιλογή βελτιώνει την υγεία σας και προστατεύει τα μάτια σας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η ώρα που περνάτε μπροστά από οθόνες καταλαμβάνει ένα σημαντικό ποσοστό της καθημερινότητάς σας. Σκοπός αυτής της συνειδητοποίησης είναι να σκεφτείτε ότι αλληλεπιδράτε με τις οθόνες πολύ περισσότερο από ό, τι νομίζετε, να μάθετε πώς επηρεάζουν την υγεία σας και ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να τις χρησιμοποιείτε. Σκεφτείτε το self-care αλλά σχετικά με την τεχνολογία.

Το dark mode είναι μια επιλογή που χρησιμοποιεί σκούρο χρώμα αντί για φωτεινό και μπορεί να μειώσει την κούραση των ματιών, την αντανάκλαση και το blue light. Πλέον, θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια συσκευή που να μην προσφέρει αυτή την επιλογή.

"Με τους περισσότερους ανθρώπους να περνούν τον χρόνο τους μέσα στην ημέρα μπροστά από οθόνες, η συνεχής έκθεση στο μπλε φως έχει επιπτώσεις στην όραση και την υγεία" λέει ο Justin Barrett, διευθύνων σύμβουλος της Healthe, μιας εταιρείας που δημιουργεί τεχνολογία ασφαλή για τα μάτια. "Το blue light που εκπέμπουν οι οθόνες έχει συνδεθεί με πολλές παθήσεις των ματιών αλλά και με διαταραχές ύπνου (καθώς αλλάζει το βιολογικό ρολόι), που οδηγούν σε επίμονη κόπωση και μειωμένη όρεξη. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και τη συσσωρευμένη έκθεση σε LED οθόνες" τονίζει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ