Εκλάπη πίνακας του Van Gogh από μουσείο που ήταν κλειστό εξαιτίας του κορωνοϊού

Πρόκειται για ένα έργο τέχνης αξίας 5.6 εκατομμυρίων ευρώ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένας πίνακας του Van Gogh, αξίας 5.6 εκατομμυρίων ευρώ, εκλάπη από Μουσείο της Ολλανδίας που ήταν κλειστό εξαιτίας του κορωνοϊού. Το έργο τέχνης 'Parsonage Garden at Neunen in Spring' αρπάχθηκε από το μουσείο Singer Laren το Laren.

Οι κλέφτες έσπασαν την μπροστινή πόρτα, ενεργοποιώντας το συναγερμό, αλλά πρόλαβαν να ξεφύγουν πριν φτάσει η αστυνομία. Ο πίνακας ήταν δανεικός από το Groninger Museum και ήταν ο μοναδικός Van Gogh που διέθετε.

Ο διευθυντής του Singer Laren, Jan Rudolph de Lorm, είναι ιδιαίτερα θυμωμένος με την αρπαγή του πίνακα από το μουσείο, που είναι κλειστό από τις 12 Μαρτίου εξαιτίας του κορωνοϊού. "Αυτό είναι ακριβώς ό,τι δεν θέλεις σε ένα μουσείο που έχει δανειστεί έναν πίνακα. Ένας όμορφος και συγκινητικός πίνακας ενός από τους μεγαλύτερούς μας ζωγράφους εκλάπη από την κοινότητα. Πρέπει να επιστραφεί το συντομότερο ώστε να απολαμβάνουμε την τέχνη και να παρηγορούμαστε από την ομορφιά της. Στην τέχνη αξίζει να τη θαυμάζουν και να μοιράζεται από εμάς, την κοινότητα" δήλωσε σε συνέντευξη τύπου.