To Pret A Manger μοιράζεται την συνταγή για τα chocolate chip cookies του

Η αγαπημένη λονδρέζικη αλυσίδα καφέ, σας βάζει στην κουζίνα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μαζί με διάφορες άλλες αλυσίδες καφέ και γρήγορου φαγητού, τα Pret A Manger είναι κλειστά τις τελευταίες εβδομάδες. Η αγαπημένη στάση για καφέ των κατοίκων της βρετανικής πρωτεύουσας αυτό το διάστημα μοιράζεται με τους fans της συνταγές και tips μέσα από την σελίδα της στο Facebook και εμείς ξεχωρίσαμε τα chocolate chip cookies που απολαμβάνουμε με κάθε επίσκεψή μας στην πόλη.

Μιας και οι περισσότεροι, λίγο- πολύ έχουμε μπει στην κουζίνα κατά τη διάρκεια του lockdown, βρήκαμε την ευκαιρία, κάπως έτσι, να τα δοκιμάσουμε. Και σας προτείνουμε να κάνετε το ίδιο!

Υλικά:

110 γραμμάρια βούτυρο

170 γραμμάρια λευκή ζάχαρη

85 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

1 αβγό

190 γραμμάρια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του

3 γραμμάρια αλάτι

120 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Θέλουμε να λιώσει, αλλά να μην είναι καυτό. Στο μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το αβγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, βάζετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε με μία σπάτουλα. Μόλις ενσωματωθούν, βάζετε και τις σταγόνες σοκολάτας. Με ένα κουτάλι παγωτού δημιουργείτε 8 μπάλες από την ζύμη , τις πιέζετε λίγο με ένα κουτάλι και τις ψήνετε για 10- 12 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν λίγο και απολαμβάνετε.

Πηγή: madamefigaro.gr