Το Harper’s Bazaar θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας σημαντικής έκθεσης μόδας στο Παρίσι

Η έκθεση θα σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία των γκαλερί μόδας στο Musée des Arts Décoratifs μετά από μια σημαντική ανακαίνιση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με μία μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο Harper’s Bazaar, το Musée des Arts Décoratifs θα σημάνει την επαναλειτουργία των γκαλερί μόδας το 2020. Εκπρόσωπος του μουσείου επιβεβαίωσε ότι η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στις 28 Φεβρουαρίου. Τα εγκαίνια θα συμπέσουν με την εβδομάδα μόδας του Παρισιού, η οποία θα διεξαχθεί από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2020.

Το Harper’s Bazaar, το οποίο πριν από δύο χρόνια γιόρτασε την 150η επέτειό του, διαθέτει ένα εντυπωσιακό αρχειακό υλικό για την εξέλιξη και την πορεία της μόδας. Η ανακαίνιση των γκαλερί ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, χάρη στη δωρεά 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον ιδρυτή της Blackstone, Stephen Schwarzman και τη σύζυγό του Christine.

Οι γκαλερί έχουν φιλοξενήσει εκθέσεις αφιερωμένες στους οίκους μόδας Dries Van Noten, Balenciaga και Louis Vuitton. Μια αναδρομική εκδοχή του Christian Dior το 2017 σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής με περισσότερους από 700.000 επισκέπτες.

Η σκηνογραφία του χώρου θα αναδιαμορφωθεί για να αναδείξει καλύτερα τη συλλογή του Musée des Arts Décoratifs, η οποία φιλοξενεί περισσότερα από 150.000 κομμάτια - συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων θρυλικών  couturiers, όπως Gabrielle Chanel, Paul Poiret, Yves Saint Laurent, Christian Dior και Madeleine Vionnet.